Greške u braku

nesretan par u krevetu

Niti jedan brak nije savršen, kao niti partneri u njemu pa nema smisla da očekujete da će vaš brak cijelo vrijeme biti bajka. Kako bi vaš brak opstao, važno je da radite na njemu i da budete spremni na promjene i na kompromise jer će jedino tako vaš brak uspjeti. U nastavku vam donosimo neke od savjeta za uspješan brak.

Naravno da će romantike nakon nekog vremena u braku nestati, ali nije dobro da nestane zauvijek i više se nikada ne pojavi. Romantika se treba pojaviti tu i tamo u braku, kako bi ponovo probudila osjećaje i ojačala ljubav. Da bi romantika bila prisutna oba partnera se moraju potruditi.

Kako bi u potpunosti razumjeli svog partnera i to mu dali do znanja, važno je da ga slušate i razumijete najbolje što možete. Nikada nemojte pretpostavljati i misliti da sve znate, trebate otvoriti svoje srce i slušati svog partnera kada god vam nešto govori.

Nemojte izbjegavati razgovarati o svojim problemima. Stvari koje se stalno odgađaju, na kraju postaju još gore pa ih nema smisla toliko odgađati. Radije jasno i glasno izrecite svoje probleme te pokušajte o njima razgovarati na smiren način, kako bi se što prije riješili.

Nikada ne očekujte od partnera da bude kao i vi. Vaš partner je osoba za sebe,  sa svojim kvalitetama i manama, i takvoga ga trebate prihvatiti, isto kao i on vas. Vi ste dvije različite osobe, koje se trebaju nadopunjavati kako bi vaš brak uspio.

Ispred drugih ljudi u svom životu vas dvoje se uvijek morate držati zajedno! Znači bilo da se radi o djeci, prijateljima ili rodbini, koliko god vi imali nesuglasica, pred drugima se držite zajedno i budite tim, a kada ćete biti sami rješavajte svoje probleme.

Ako u vašem braku dođe do problema nikada se nemojte za pomoć obraćati krivim osobama. Pod krivim osobama mislimo na vašu obitelj koja će uvijek stati uz vašu stranu, rastavljenih prijatelja kojima će u braku sve uvijek biti crno i prijateljima suprotnog spola kako vaše žaljenje ne bi preraslo u nešto više od prijateljstva. Uglavnom, za rješavanje problema uvijek se najbolje obratiti stručnoj osobi koja će u rješavanju biti realna i profesionalna.

Autor: A.Z., Foto: Kiselev Andrey Valerevich/Shutterstock