Gelovi za nokte

uređivanje noktiju
Uređivanje noktiju, Foto: Galina Mikhalishina/Shutterstock

Brinete li o svom izgledu? Ako je odgovor potvrdan onda ste sigurno u nemalom broju slučajeva obratili pozornost i na nokte. Lijepe ruke nisu nevažne, pogotovo ako radite na radnom mjestu gdje neprekidno susrećete nove osobe, što je još jedan razlog zašto je važno paziti da nokti budu uredni.

Ponekad žene nemaju vremena odlaziti u kozmetičke salone na manikuru i geliranje, ali to nije opravdanje, jer uredni nokti ne moraju biti nalakirani. Bitno je da su vam ruke čiste, nokti odrezani i lijepo oblikovani. Oblikovat ih možete i pomoću rašpice, a za to vam ne treba puno vremena.

Ako volite imati lijepe i nalakirane nokte, onda će vas sigurno zanimati kako možete upotrijebiti čudesni gel zahvaljujući kojem će vaše ruke izgledati božanstveno.

Dobro je znati kako gel možete kupiti u specijaliziranom dućanu i pokušati se poigrati s njim kod kuće. Za početak bilo bi najbolje kupiti jednofazni gel. Njegova se cijena kreće oko 100 kn. S njim možete raditi više toga kao što je baza, punjenje i završni sjaj. Odlučite se između roze boje i prozirnog gela.

S jednom kutijom možete napraviti do šest noktiju, što je dovoljna količina dok se vježbate ugraditi i oblikovati nokte. Nakon što ste završili s geliranjem nokte možete nalakirati, ili ih ostaviti takvima kakvi jesu.

Postoji nekoliko gelova, a među poznatijima su prozirni, french pink i bijeli gel. Sva tri gela bi morala biti jednofazna, jer će vam biti lakše raditi, a ona su kao stvorena za početnike, za žene koje su tek počele uređivati nokte na spomenuti način.

Teško je reći koji je gel najbolji. Radi se o pitanju na koje će svaka žena drugačije odgovoriti, ovisno kakva je imala iskustva i koliko se dugo bavi uređivanjem noktiju. Brojni stručnjaci složili su se kako je najbolje odabrati gel srednje gustoće, pomoću kojeg se izbjegava stvaranje mjehurića. Oni se ne razlijevaju i ne pucaju.

Jednofazni gel možete koristiti u radu s tipsama, šablonama i kod geliranja prirodnih noktiju.

Autor: S.Š.  Foto: Galina Mikhalishina/Shutterstock