Krojevi za torbe

razni modeli torbi
Razni modeli torbi. Foto: Africa Studio/Shutterstock

Ženi je torba nezamjenjiva. Čak i običan odlazak u dućan zahtijeva da zakačimo oko struka barem jednu malu torbicu. Torbe nisu uvijek bile ovakve kakve su danas. Bile su ispletene od pruća ili suhe trave ili pak načinjene od životinjskih koža i služile su u isključivo praktične svrhe. Danas su postale način na koji možemo iskazati svoju osobnost.

Možda ženska ljubav prema torbama potječe od potrebe da se gnijezdimo i da sve svoje nosimo sa sobom. Iako redovno čistimo svoje torbe i riješavamo se smeća koje se u njima nakupi emocionalno smo vezane za neke male sitnice poput ovog sjajila koje smo kupile na putovanju i božanstveno miriše i jasno nam je da nikada više nećemo naći takvo, malog ogledalca ili planera koji uvijek nosimo sa sobom iako smo lijene u njega zapisati nešto.

No vrlo je vjerojatno da ste kreativna i moderna mlada žena i moguće je pronaći alternativu uobičajenoj paleti torba koje svakodnevno gledate po gradu. Neke vam se možda sviđaju neke malo manje, neke možda nikda ne biste stavili na sebe. Ali dobra vijest je da sasvim očaravajuće moderne torbe možete načiniti i same.

Ako niste majstorica sa šivačim strojem zatražite pomoć od nekoga tko zna šiti ili pronađite neki od mnogih dostupnih tutoriala koje možete pronaći na internetu. Svakako počnite sa jednostavnijim oblicima poput običnih kockastih torbi ili onih koje se stežu na vrhu špagicom kako bi izbjegle krojenje kompliciranih krojnih djelova oko ručaka i patentnih zatvarača.

Krojeve možete pronaći u časopisima koji su specijalizirali u poučavanju žena kako se kroji i stalno ih opskrbljuju novim uzorcima. Neke stranice na internetu čak dopuštaju besplatno skidanje krojnih uzoraka koje kasnije možete naprintati i  po njima izrezati krojne dijelove.

Stoga pokrenite svoje kreativne sokove, okružite se divnim materijalima, perlama, čipkom i sličnim dodacima kojima ćete nadograditi osnovni kroj. Kako ćete postajati vještije i učiti kako se radi završna obrada pojedinih krojnih djelova postavite si izazov, odaberite materijal s kojim je kompliciranije raditi poput eko kože i krenite u izradu kompliciranog kroja. Moža će potrajati, ali kada prošećete svoju novu torbu znat ćete da je jedna i jedinstvena na svijetu i samo vaša.

 Autor: L.K. Foto: Africa Studio/Shutterstock