Domaći tonik za čišćenje lica

čišćenje lica
Čišćenje lica, Foto: Deklofenak/Shutterstock

Neka svaki vaš dan započne brzim i osvježavajućim čišćenjem lica. Donosimo vam nekoliko jednostavnih recepata pomoću kojih možete u samo nekoliko minuta napraviti domaći tonik za čišćenje lica. Kupovni proizvodi za čišćenje često su puni umjetnih bojila i konzervansa da bi imali što dulji rok trajanja. Međutim, upravo zbog tih sastojaka oni nisu toliko zdravi kao domaća prirodna kozmetika. Pročitajte ove recepte koji će zasigurno promijeniti vaš život.

Osnovni tonik za čišćenje lica od kamilice

U manju šalicu dodajte žličicu kamilice i pola šalice kipuće vode. Šalicu zatim poklopite i ostavite desetak minuta da se mješavina ohladi. Tekućinu zatim procijedite kroz gusto cjedilo i ulijte u staklenu bočicu. Pobrinite se da bočica bude sterilna i dobro očišćena, te da ima pripadajući čep. Kada se tekućina potpuno ohladi, dodajte par kapi eteričnog ulja te poklopite bočicu. Dobro je protresite i ostavite neka stoji dan, dva. Napravljeni tonik čuvajte na hladnom i tamnom mjestu.

Tonik za lice od limuna

Ovaj tonik jednostavno možete miješati sa sastojcima koje već sigurno imate kod kuće. Pomiješajte zajedno šalicu limunovog soka, pola šalice destilirane vode i pola šalice hidrolata hamamelisa. Sve ulijte u steriliziranu čistu bočicu ili manju keramičku posudu. Prije upotrebe, bočicu, odnosno posudu sa tonikom dobro protresite. Kada ga nanosite, koristite čistu blazinicu. Tonik za lice čuvajte na hladnom i tamnom mjestu, preporučujemo čuvanje u gladnjaku.

Tonik za čišćenje od zelenog čaja

Sve što vam je potrebno za pripremu ovog učinkovitog tonika jest zeleni čaj u listićima i izvorska voda. Stavite nekoliko listića zelenog čaja u toplu, izvorsku vodu na nekoliko minuta. Nakon toga procijedite i ohladite tekućinu, a zatim je stavite u manju bočicu sa odgovarajućim čepom. Napravljeni tonik za čišćenje lica možete nanijeti čistom blazinicom. Djelotvoran je i pomaže kod očuvanja zdrave kože lica.

Autor: D.Š.  Foto: Deklofenak/Shutterstock