Dječja imena za curice

curica u rozom
Curica u rozom, Foto: Anatoliy Samara/Shutterstock

U blaženom ste stanju te jednostavno ne možete dočekati trenutak kada će u život vas i vašeg supruga doći još jedan član obitelji. Na nedavnom pregledu otkrili ste kako0 nosite curicu i ne znate kuda bi sa tolikom srećom. Međutim nakon nekog vremena počnete polako razmišljati kako će se zvati vaš anđeo. Naravno da vaši roditelji i šira obitelj imaju svoje ideje, no vi i vaš suprug želite neko posebno ime.

Slijedi razdoblje razmišljanja i negodovanja, jer svaki put kada dođete do neke ideje pomislite hoće li to ime naići na dobre reakcije okoline, odnosno hoće li vaše dijete trpiti izrugivanja svojih kolega iz školskih klupa.

Bilo bi najbolje takve misli staviti na stranu, opustiti se i krenuti u istraživanje koja se imena trenutno smatraju najpopularnijima. Dakle ako malo bolje pogledate primjetit ćete kako se najviše pojavljuju imena kao što su: Mateja (ime dolazi od grčke riječi Matthaios, a predstavlja božji dar), Dora (ime dolazi od grčke riječi Dorotea i označava onu osobu koja ima božji dar).

Andrijana je još jedno ime koje često možete čuti, a dolazi od grčke riječi Andreas, predstavlja hrabru osobu. Danijela je ime koje svoje korijene vuče od riječi Dani’el, odnosno prevedno bi bilo kao da je bog sudac.

Pogledate li malo u prošlost možete primjetiti kako su se trendovi itekako promijenili. Nekada su populana imena bila Jadranka, Gordana i Vesna što je danas mnogim roditeljima itekako nezamislivo da svoje dijete nazovu upravo tako.

U zadnje vrijeme sve se više može rpimjetiti upotreba stranih odnosno imena koja prolaze skoro svugdje u svijetu. Tu prije svega trebaju izdvojiti imena kao što su Lana, Ema, Izabela, Helena, Melani i mnoga druga.

Autor: S.Š. Foto: Anatoliy Samara/Shutterstock