Masturbacija je dobra za zdravlje

mastrubacija

Vrlo vjerojatno su prošla ona vremena kada su masturbacija i ostali pojmovi vezani za svijet seksa predstavljali tabu, nešto o čemu se ne priča u javnosti. Naravno da su takva vremena iza nas, budući da je spolni odnos sasvim normalna pojava, a kako i ne bi bila kada se radi o o jednom od najintimnijih trenutaka koje dvoje ljudi može ostvariti.

U zadnje vrijeme sve se više može čuti o ljekovitosti određenih radnji. Među te radnje svakakao se ubraja i sama masturbacija za koju ne biste vjerovali, ali na pozitivan način utječe na zdravlje čovjeka.

Naime nakon više godina istraživanja pokazalo se kako masturbacija pomaže kod jačanja imuniteta čovjeka te poboljšanja raspoloženja. Dakle zaključak je jednostavan, radi se o radnji koja doprnosi boljem stanju čovjekova duha i tijela.

Što se događa tijekom masturbacije? Naime pokazalo se kako organizam upravo u tom trenutku opušta velik dio hormona koji prije svega umiruju tijelo te ublažavaju stres i naravno nervozu.

Pokazalo se da masturbacija isto tako pomaže kod smanjenja mogućnosti pojave dijabetesa tipa 2 te smanjenja kardiovaskularnih bolesti koje svake godine uzimaju sve više života. To se najviše očituje upravo u organizmu žene.

Osim toga svaka žena koja masturbira ima veće šanse postići bolju povezanost sa svojim partnerom budući da na taj način bolje upoznaje svoje tijelo te ujedno uči voljeti sebe i svoje tijelo.

Malo ranije je spomenuto kako masturbacija pomaže kod oslobađanja od stresa, također pomaže kod olakšavanja boli koje žena može osjećati tijekom menstruacije, ili PMS-a. Pomaže kod ublažavanja spomenutih grčeva.

Autor: S.Š. Foto: DRAGONFLY STUDIO/Shutterstock