Trajna ondulacija

djevojka s kovrčama
Djevojka s kovrčama, Foto: olly/Shutterstock

Ondulacija, što je to? Sigurno ste se više puta dosada susreli s ovim pojmom, a ako niste znali ondulacija je prije svega termin koji se odnosi na kosu i njezino održavanje. Ondulacija, ili bolje rečno minival postoji već jako dugo u svijetu mode, a kao što možete primjetiti još je uvijek itekako prisutan. To je proces pomoću kojeg od ravne kose možete dobiti kovrče o kojima ste oduvijek sanjali.

Postoje dvije vrste ondulacije, trajna i naravno vodena. Svi oni koji su se odlučili za trajnu ondulaciju trebaju znati kako se u ovom slučaju radi o procesu koji uključuje kemikalije i naravno uvijače. Vodena podrazumijeva učvršćivaće kao što je pjena i naravno uvijače.

Brine li vas pojam kemikalija nema potrebe, budući da se radi o provjerenim preparatima koji pomažu vašoj kosi da dobije željeni izgled. Naime upravo se radi o preparatima koji čuvaju samu teksturu kose i ne dozvoljavaju njezino oštećenje.

Ne treba posebno napominjati kako je i ovdje itekako važna potrebna educiranost samog frizera koji treba znati na koji će način pristupiti vašoj kosi. Dakle prije nego što se upustite u cijeli proces porazgovarajte sa svojim frizerom što točno želite.

Nije naodmet spomenuti kako za željeni izgled treba imati prije svega njegovanu kosu, održavanu na pravilan način. Osim toga prije procesa ondulacije potrebno je dogovoriti se sa frizerom za samu dužinu, znači ako treba riješiti prije svega samo šišanje.

Kemikalija, odnosno kiselina se može nanositi direktno i to samo za održavanu i zdravu kosu. Kosa znači treba biti jaka, jer se aplikator nanosi direktno na pramenove nakon čega se stavljaju uvijači.

Vodite računa nakon minivala da perete kosu primjerenim šamponima. Ako niste sigurni koji su najbolji raspitajte se kod svog frizera koji će vam dati nabolji savjet. Inače možete slobodno otići u dućan i pogledati na samoj deklaraciji šampona.

Autor: S.Š. Foto: olly/Shutterstock