Deveti mjesec trudnoće

zadnji mjesec

Trudnice koje su ušli u zadnji mjesec trudnoće, bi trebale što više vremena posvetiti sebi! Ako ste i vi jedna od tih trudnice, nemojte te zadnje dane provoditi u iščekivanju trudova, nego se opustite i uživajte. Popijte kavu sa prijateljicama, fotografirajte što više slika sa svojim velikim trbuhom, za uspomenu, te si priuštite užitke koje si nećete moći tako brzo priuštiti kada vaša beba dođe na svijet. U nastavku vam donosimo par savjeta čemu se sve možete posvetiti u svojim zadnjim danima trudnoće.

Družite se što više sa svojim prijateljicama, jer kada dođe beba, nećete više imati vremena, barem neko vrijeme. Zato sada pričajte sa svojim prijateljicama do mile volje, te se opustite uz zabavu i smijeh, neovisni o nikome.

Priuštite si barem jedan dan za uljepšavanje! Posjetite pedikera, neka vam uredi izmučena stopala, posjetite frizera neka vam uljepša kosu, koju vi jedva perete i priuštite si manikuru, samo zato da se osjećate kao kraljica.

Ako vam je već dojadila ravna obuća koju nose baš sve trudnice, budite iznimka, priuštite si cipelice sa visokom potpeticom, ali pazite da potpetica bude deblja i sigurna prilikom stajanja. Cipele vas ne smiju žuljati i moraju biti stabilne. Dobro je što će vam te iste cipele odgovarati i kada beba bude imala par mjeseci, a vi ćete biti duplo mršaviji.

Uživajte i ljenčarite, bez imalo grižnje savjesti! Provedite cijeli dan u pidžami i u krevetu, čitajte knjige ili gledajte omiljene serije i filmove. Dignite se iz kreveta samo kada trebate doručkovati, ručati i večerati. Uživajte dok možete, jer ubrzo ćete moći samo sanjati o ljenčarenju.

Skupite sve fotografije koje ste napravile kroz cijelu svoju trudnoću, pa posjetite foto studio i napravite mali album, koji će vas podsjećati na ovo predivno razdoblje i vaš okrugli trbušćić.

Bilo bi dobro kada bi prije nego rodite razgovarale sa svojom majkom, da vam da sve savjete vezane za bebu i porod, jer kada će vam majka dolaziti u pomoć, vi ćete biti toliko neispavani i nervozni, da ju uopće nećete htjeti slušati, a možda ju i izbacite van.

Autor: A.Z., Foto: Golden Pixels LLC/Shutterstock