Kako nositi kratku kosu

kratka kosa

Duga kosa simbol je ženstvenosti i ženske ljepote, no ona mora biti zdrava i njegovana. Iako su i žene i muškarci skloniji dugoj kosi, rezanje centimetara vaše kose neće vas lišiti ženstvenosti i ljepote.

Duga kosa zahtijeva mnogo njege jer vrhovi lako pucaju, kosa je često isušena i bez sjaja te je oštećena od boja za kosu. Osjećaj ljepote ili elegancije, bez obzira na duljinu, ne može vam dati beživotna kosa bez sjaja.

Iako kratke dječačke frizure više nisu novost, i dalje prevladava duga kosa, a to se, čini nam se, neće tako brzo promijeniti. Upravo iz tog razloga, kratka kosa čini vas drugačijima, postajete zapaženi, a to vas svrstava u kategoriju hrabrih i odvažnih žena. Kratka kosa bez problema može biti simbol senzualnosti, samo je pitanje znate li je nositi. Sve što je potrebno je da ste odabrali pravu frizuru za vas i da se s njom osjećate zadovoljno i samouvjereno.

Kratka kosa puno lakše naglašava nečiju osobnost jer vas odmah izdvaja iz većine, a o vašem karakteru govorit će i dužina kose, boja, slojevitost, simetrija ili asimetrija, uredna frizura ili sexy razbacani pramenovi. Dobro odabrana moderna frizura bez problema će vas učiniti mlađima te će istaknuti vaše samopouzdanje. Kratka kosa ne znači dosadne frizure s kojima se ne možete igrati kao s dugom kosom. Najbitnije je da frizura odgovara vašem karakteru te da s frizerom dogovorite želite li ozbiljniju i strožu frizuru koju ćete lako održavati ili nešto duže pramenove s kojima ćete se moći i sami poigrati.

Slojevito šišanje daje vam moderan izgled. Dobro poznati bob istaknut će vaše lice i stvoriti romantičan efekt. Ako želite skratiti kosu, a niste sigurni koliko, isprobajte dužinu do brade, sa šiškama ili bez, jer će takva frizura naglasiti ženstvenost uz dozu glamura. Ako ste hrabri odaberite kratku frizuru u pixie stilu kakvu nosi Emma Watson i poručite svijetu da s vama nema zezanja. Eto dokaza da kratka kosa može naglasiti vašu osobnost i tako privući mnoge muške poglede.

Bez obzira na to odlučite li se na radikalnu promjenu frizure, ošišate li kosu simetrično ili se odlučite za romantične pramenove, kratka kosa istaknut će vaše lice pa tako i šminku. Jedno je pravilo – uz novu frizuru morate se osjećati snažno, samouvjereno i lijepo. Na kraju krajeva, ako frizurom niste zadovoljni, ona vas neće učiniti ljepšom, a proći će i dosta vremena da kosa naraste do dužine uz koju se osjećate ugodno.

Autor: Anja Jakopčević, Foto: Luba V Nel/Shutterstock