Crno-bijele kombinacije odjeće

crno-bijela odjeća
Crno-bijela odjeća, Foto: GoodMood Photo/Shutterstock

Svjetlo i tama, yin i yang, dobro i zlo, dan i noć. Crno i bijelo su neboje nabijene simboličkim potencijalom. Iako zapad bijelu smatra onom koja označava nevinost, čistoću i radost to ne znači da su sve kulture svijeta ovim bojama pridale ista značenja. Dok je crna ona boja u koju se mi omatamo kako bi žalovali za dragim osobama u Kini je situacija potpuno drugačija. Upravo bijela je ona kojom se pokojnika ispraća sa ovoga svijeta.

Crno-bijele kombinacije su doista yin i yang mode i taj svima dobro poznati simbol odlično opisuje ono o čemu se radi. Što se tiče vizualne percepcije crne ili bijele boje one su potputno suprotne. Crna upija sve valne duljine dok bijela sve odbija. Dakle polne suprotnosti koje ipak ne mogu živjeti jedna bez druge baš kao što nam yin i yang sugeriraju. Čak i sjena se ne vidi u potpunom mraku već joj je potrebno svjetlo kako bi mogla živjeti.

Ove dvije suprotnosti nisu predstavljene kao neprijatelji već stvaraju simbiozu u kojoj postaju komplementarne i jedna drugoj omogućuju život dodatno se naglašavajući. Koje li sreće da je upravo ova modna godina obilježena nesakrivenom ljubavalju spram ovakvih kombinacija. Crno bijelu odjeću možete nositi u raznim kombinacijama.

Volite li pruge samo izvolite. Modificirajte plavo bijele pruge kapetana nekih dalekih brodova ovom chic kombinacijom koja podsjeća na pariške umjetnike iz sredine prethodnog stoljeća. Oni sjede i ispijaju espresso sa svojim nakrivljenim beretkama, mrmljajući sebi nešto u bradu ili živo gestikulirajući dok opisuju svoj najnoviji projekt.

Geometrija i print uvlače nas u sasvim novi svijet odnosa likova na tkanini. Hipnotizirano gledamo u crno-bijele printeve kvadrata, krugova i trokuta. Odjednom čujemo bubnjeve i zov savana. Da, životinjski uzorak je iznova moderan. Kako priroda samo dobro zna što radi. Nabavite ove sezone barem jedan komad zebra uzorka i kombinirajte ga sa neutralnim komadima.

Proturječnosti su uvijek privlačene i stoga svaka kombinacija postaje još upečatljivija ako je izvedena u crno bijeloj boji. Svaka od nas dijelom je na svijetlu dijelom u tami kako se probijamo kroz kaos svakodnevnog života. Znamo da mračna strana ima kekse, ali ostanite nam ipak ovoga ljeta mudre sretne i (relativno) dobre .

Autor: L.K., Foto: GoodMood Photo/Shutterstock