Poluduga kosa (kosa srednje dužine)

žena s bob frizurom
Žena s bob frizurom, Foto: dinkat/Shutterstock

Kosa srednje dužine je obično ona koja seže od malo ispod jagodica pa sve do ramena. To je već godinama najpopularnija i najtraženija duljina u frizerskim salonima. Pruža najbolje od oba svijeta. Ne želite se iz bilo kojeg razloga odlučiti na potpuno kratku Audrey Hepburn frizuru, ali duga kosa koju nosite već godinama vam je dosadila. Onda je rješenje tu.

Poluduga kosa tj. srednja dužina upravo je ona koja je optimalna kombinacija praktičnosti i seksipila. Laka je za održavanje i istodobno pokazuje vašu ženstvenu i zaigranu stranu. Nestašno ošišani stepenasti pramenovi mnogo su privlačniji od bezrazložno preduge kose čiji vrhovi, ma koliko se dobro o njoj brinuli, nikada ne izgledaju savršeno.

Razlog tome je jednostavno da je kosa svakodnevno izložena napadima iz okoline i ponekad ju je potrebno drastrično skratiti da bismo olakšali vlasima i riješili ih “mrtvog tereta” umornih vrhova.

Načini na koje možete ošišati svoju sredne dugu kosu variraju. Možete postići raznovrsne efekte šišajući je postepeno i lepršavo, ili strogo i ošto u ravni ozbiljni bob, ili možda asimetrični, sa jednom stranom dužom i jednom kraćom. Mogućnosti je mnogo.

Čak ni tip kose ne čini veliku razliku. Naravno uvijek je poželjno da kosa izgleda bujno, pa čak i ako imate tanku kosu, slojevita poluduga frizura dodat će volumen i živost kosi. Imate li naprotiv gustu i ravnu kosu savršen ste kandidat za bilo koji bob oštra reza. Takav bob najbolje pristaje na kosu koja je obojena u jednu boju, dok stepenaste frizure vole pramenove i igre svijetla i sjene.

I kovrčava kosa može sjajno funkcionirati kao poluduga, samo pripazite da je stručno ošišana, kako ne biste dobili nedostatak volumena na vrhu a previše u području brade. Kada jednom pronađete dobru poludugu frizuru za sebe pobrinite se da odete kod kvalitetnog frizera koji će stvoriti najbolju moguću osnovnu formu, kasnije ju je lako održavati.

Odabrale vi stoga strogi Danijela Trbović bob, razbarušene vesele pramičke raznih duljina ili asimetriju sigurni smo da ćete biti oduševljne svojom novom proljetnom frizurom.

Autor: L.K., Foto: dinkat/Shutterstock