Kako nositi umjetne trepavice

umjetne trepavice

Prošlo je vrijeme kada su se umjetne trepavice vidjele izdaleka i kada su djelovale neprirodno i lažno. Danas ih mnoge žene nose kako bi istaknule ljepotu svojih očiju, ali bez tog lažnog dojma zbog kojih su izgledale kao da su pretjerale sa šminkanjem ili kao da su zalutale s maskirne zabave.

Umjetne trepavice dolaze u nekoliko različitih oblika i dimenzija, a svaka ih žena odabire prema svom licu i očima. Postoje umjetne trepavice za cijelo oko i parcijalne trepavice pomoću kojih se popunjavaju rijetke trepavice.

Umjetne trepavice za cijelo oko se odabiru onda kada se želi postići dramatičan i glamurozan izgled. Obje vrste trepavica sa mogu koristiti i nekoliko puta. Budite oprezni dok kupujete umjetne trepavice kako bi mogli odabrati onakve kakve želite. Ako imate male oči odaberite dugačke trepavice koje možete i skratiti škarama, bude li bilo potrebno.

Bilo bi najbolje kada bi se prije stavljanja umjetnih trepavica našminkali. Ne štedite na količini maskare, a ako mislite da je potrebno uvijte trepavice uvijačem i definirajte njihov oblik. Odlučite li se za parcijalne trepavice onda morate uzeti malo više vremena.

Pripremite ljepilo i nakapajte nekoliko kapi na tvrdu podlogu. Pričekajte da se ljepilo osuši i zatim uzmite pincetu te počnite umakati korijen u ljepilo. Počnite s vanjkim kutevima očiju i lijepite ih na korijen svojih prirodnih trepavica. Možete rasporediti nekoliko trepavica na početak i sredinu oka, ali ne zaboravite ostaviti prirodan prostor između trepavica.

Lijepite li trepavice u komadu, stavite tanku liniju ljepila uz korijen trepavica i pričekajte da se ljepilo osuši. Za lijepljenje umjetnih trepavica možete koristiti crno ili prozirno ljepilo. Crno je odlično ako se odlučite za crnu olovku ili tuš za oči. Odlučite li se našminkati u prirodnim bojama, bilo bi najbolje koristiti prozirno ljepilo.

Uživajte u novom izgledu i budite strpljivi, jer vjerojatno nećete uspjeti od prve, nego će vam trebati nekoliko puta.

Autor: S.Š., Foto: Violanda/Shutterstock