Chanel torbice

chanel
Chanel, Foto: Associated Fabrication/ Flickr

Gabrielle Coco Chanel ime je koje je eksplodiralo pojavom na francuskoj modnoj sceni. Bila je zanimljiva, odriješita i sa stavom, ali sve to upakirano u estetiku dame. Iz njene knjige sa skicama dokotrljali su nam se mnogi noviteti na kojima smo zahvalne još i danas i u ušima nam još ječe savjeti modne ikone.

Chanel kostim postao je sinonim stila koji je primijetila i prva dama Jackie Kennedy, a na spomen male crne haljine svaka od nas se nasmije. Postoji li koji toliko univerzalni predmet koji vaš može spasiti iz nebrojenih modnih gabula i tako lijepo istaknuti profinjenu ženstvenost?

Težak život i djetinjstovo provedeno u katoličkom sirotištu oblikovali su mladu djevoju u sposobnu i praktičnu damu koja je naumila osvojiti svijet. U tome je i uspjela, i ušla u sto najutjecajnijih ljudi svog stoljeća.

Uz parfem, koji ste zasigurno udahnule već mnogo puta, jedna od najvećih modnih kuća, koju je ova umjetnica ostavila za sobom, proslavila se torbicama. Uz Louis Vouitton, upravo Chanel torbice one su koje se najviše traže i oko čijeg kopiranja se razvila čitava industrija.

Chanel torbica doista je ulaganje, no odlučite li se za neki klasičniji komad, nećete pogriješiti. Postoje stvari koje su bezvremenske i na koje promjene stilova ne utječu jer samo njihovo ime i povijest iza branda nose toliku težinu da ih ni jedan površni hir ne može izgurati.

Ova sezona donijela je uz klasične modele i neke modne poslastice za prste polizati. Nova Cruise kolekcija je, uz oslanjanje na klasičnu eleganciju, uspjela i iznenaditi nekim komadima. Nose se boje pudera i nježne breskve kombinirane sa nezamjenjivim zlatnim lancem.

Kraljevsko plava podsjeća nas na kraljicu francuske mode, a za elegantnu čistoću tu je nezaobilazna kombinacija bijele i zlatne. Želite li ipak podivljati malo u kolekciju se uvukao i decentni životinjski uzorak. Nikud bez Chanela, pa čak ni u ludi noćni izlazak.

Torbice su raznih veličina i poneke neobičnih formata. Chanel kuća još jednom je povela trendove i nastavlja uveseljavati pripadnice ljepšeg spola kombinacijom stila, finoće izrade i kvalitete.

 Autor : L.K.  Foto: Associated Fabrication/ Flickr