Ćelavost i bore – kako ih savladati uz pomoć piva

Pivo, Foto: Valentyn Volkov/Shutterstock

Ćelavost je problem s kojim se suočava sve veći broj ljudi, a najčešće pogađa muškarce, iako ni žene nisu iznimka. Pogrešno je razmišljanje da se radi o pojavi koja dolazi samo kod starijih ljudi, jer se ćelavost može javiti i kod mlađih muškaraca.

Dok je gubitak kose problem koji najviše muči muškarce, žene su zabrinute oko pojave bora. Bore su dio prirodnog procesa starenja, ali njihov nastanak mogu ubrzati i neke navike poput pušenja ili pretjeranog izlaganja suncu.

Lijek protiv bora i ćelavosti ne postoji, toga moramo biti svjesni. Međutim, postoje određeni recepti i namirnice koje nam mogu pomoći u usporavanju tog procesa, a jedna od tih namirnica je pivo. U nastavku provjerite recepte s pivom koji su korisni u borbi protiv ćelavosti i sprječavanju pojave bora.

Gubitak kose (ćelavost)

Odvojite žumanjak u posebnu posudu, dodajte pola banane, žlicu domaćeg meda i 1 dl piva. Kako bi se sastojci što bolje sjedinili, bilo bi najbolje da ih stavite u blender.

Pripremljenu smjesu nanesite na dijelove s kojih opada kosa i ostavite da djeluje nekoliko sati. Postupak ponavljajte nekoliko puta kako biste postigli najbolje rezultate.

Njegujuća maska protiv bora

Maska od piva i limuna zateže kožu i uklanja tragove umora. Pomiješajte dvije žlice hladnog svijetlog piva sa sokom od pola limuna. Poprskajte lice ovom mješavinom i ostavite da djeluje do pet minuta, a nakon toga isperite hladnom vodom. Osobe s osjetljivom kožom ne bi trebale koristiti ovu masku.

Autor: A.V., Foto: Valentyn Volkov/Shutterstock