Kako sakriti višak kilograma

žena u crnom

Kako bi osoba izgledala mršavije, nije potrebno da se drži određene dijete. Postoje i česte greške koje rade ljudi koji žele prekriti višak kilograma, a to rade sa krivim komadima odjeće, krivo ih kombinirajući. Kako bi izgledali što savršenije u svojoj odjeći, te kako bi na što bolji način prikrili višak kilograma, u nastavku vam donosimo nekoliko savjeta.

Ne morate se mjesecima izgladnjivati kako bi izgledali savršeno, jedino što vam je potrebno je kombinirati određene komade odjeće onako kako treba. Vidjet ćete, sa dobrom kombinacijom, u tren oka ćete izgledati bolje nego što možete zamisliti.

Ako su vaše haljine šarene i žive, savjetuje se da preko njih uvijek obučete tamnije i jednobojne majice na kopčanje ili košulje, te da ih nikako ne zakopčavate.

Prilikom kupovine odjeće pripazite koje boje su na njima, posebice ako kupujete majice, haljine ili tunike. Najidealnije je da se tamniji dijelovi nalaze bočno na ovim odjevnim predmetima, te da se svjetliji dio nalazi na prednjem i stražnjem dijelu odjeće.

Bodiji bi trebali biti sastavni dio vaše garderobe, ukoliko želite prikriti višak kilograma. Bodiji su uski i pomoći će vam pridržati trbuh, kao da nosite steznik.

Osobe jače građe trebaju izbjegavati odjeću sa krupnim crtama i šarama, jer primjerice veliki krugove čine osobu još debljom.

Široke i vrećaste haljine, koje prate gornji dio tijela, ne bi trebale u struku biti malo šire. Ukoliko imate takve u ormaru, jednostavno prilikom nošenja istih, oko struka stavite remen.

Tamnije najlonke koje prate liniju tijela, te najlonke sa visokim strukom su odličan izbor za žene koje žele prikriti višak kilograma.

Strukirane haljine, majice i tunike će odlično suziti vašu liniju, a ukoliko si dodatno želite pomoći sa remenom, savjetuje se da stavite samo mat remen, nikako sjajni remen.

One dijelove tijela kojih se ne sramite i koje ne želite sakriti, savjetuje se da istaknete. Svaki dio tijela koji vam se sviđa pokažite ponosno ljudima oko sebe.

Kratki sako, koji je strukiran i po mogućnosti krem boje, će vam se uklopiti u svaki odjevni predmet, a istaknuti će vaš struk.

Autor: A.Z., Foto: Ann Haritonenko/Shutterstock