Cipele za maturalnu večer

svečane cipele

Maturalna večer je sve bliže, a vi i dalje ne znate što biste obukli? Uz savršenu maturalnu haljinu, obavezno trebaju ići i cipele koje joj pristaju. To nikako nije lak izbor jer je potrebno naći cipele koje pristaju boji i kroju maturalne haljine, a ujedno su udobne i pogodne da ples do dugo u noć.

Sandale su idealan izbor ukoliko ste odabrale kraću, lepršavu i jednostavniju haljinu. Vaše će noge izgledati duže i vitkije, a haljina će doći do izražaja. Sandale mogu biti na potpeticu ili bez nje. Također razlikujemo one sa otvorenim prstima, koje odlično pristaju kratkim haljinama, te one poluotvorene, odnosno sandale sa trakom. Traka pridržava stopalo i daje određenu stabilnost i ravnotežu, koja je sa potpuno otvorenom sandalom manja.

Slažu se sa svim modelima i krojevima kraćih haljina. Problem kod otvorenih sandala je taj što se stopalo može početi kliziti. Da biste to spriječili, možete nabaviti uložak koji ćete staviti u cipelu. On vam neće smetati, neće vas žuljati, a spriječit će klizanje.

Dugim haljinama pristaju cipele niske potpetice, kao i balerinke jer haljina ih ionako prekriva pa je najvažnije da su udobne. Štikle sa punom potpeticom isto su dobar odabir jer su elegantnije od balerinki, a opet su mnogo udobnije od klasičnih štikli koje su ipak najpoželjnije i najviše se biraju za maturalne večeri. Ukoliko su baš takve štikle vaš odabir, za lakše hodanje u visokim potpeticama birajte one malo deblje. Izgledat ćete jednako glamurozno, a osjećat ćete se ugodnije.

Od boja cipela, najprikladnije su svijetle nijanse poput srebrne i bež, te klasične crne. Svijetlije cipele bolje pristaju u kombinaciji sa svijetlijim haljinama, kao i haljinama u pastelnim bojama. Crna pristaje tamnijim haljinama, poput crne ili jarko crvene. Želite li malo razigraniji stil, možete odabrati cipele sa raznim uzorcima ili ukrasima. Mašne i remen najčešći su takvi ukrasi.

Autor: D.Š., Foto: Sean Nel/Shutterstock