Aloe vera za kožu

aloe vera za kožu

Pored raznih preparata koji se brinu za ljepotu i zdravlje kože kao što su kreme, mlijeko za tijelo i losioni, sve se više priča o prirodnim preparatima s korisnim i čudotvornim sastojcima koji pomažu održati ljepotu, baš kao i aloe vera koja se pokazala korisnom za kožu i kosu.

Aloe vera je poznata biljka koja zahvaljujući širokoj primjeni koju ima ne samo kada je u pitanju zdravlje nego i održavanje vanjske ljepote, zadržala visoko mjesto na listi neophodnih i važnih namirnica potrebne svakom čovjeku za zadovoljavajuću kvalitetu življenja.

Radi se o biljci koja u sebi sadrži vitamine A, B, C i E, zatim minerale poput kalcija, magnezija, kalija i željeza. Tu su još važna folna kiselina, aminokiseline i enzimi. Zahvaljujući čudotvornom sastojku aloe vera pomaže izliječiti brojne tegobe, pa tako sprječava rast stanica obuhvaćenih tumorom.

Odlična je jer ublažava ubode insekata, opekline, rješava i problem s aknama, pojačava imunitet, sprječava rast bakterija, pomaže kod rada probave i ubrzanja metabolizma te ubrzava proces zacjeljivanja rana. Gel aloe vere je odličan i za njegu kože nakon depilacije jer ublažava reakcije do kojih je došlo uslijed tretmana voskom ili šećernom pastom.

Jasno je zašto se aloe vera smatra čudotvornom biljkom koju mnogi žele imati u svom kućanstvu. U posljednje vrijeme sve ju više žena koristi za njegu kože, pa se tako pokazala odličnom kada su u pitanju pigmentacijske mrlje.

Pomiješajte gel aloe vere i malo soka od limuna. Masku nanesite na lice i ostavite nekoliko minuta te isperite hladnom vodom. Moguće je da ćete osjetiti peckanje, a ako vam se u jednom trenutku pojača, odmah uklonite masku.

Aloe vera je dobra za kožu i zbog toga jer pomaže odgoditi njeno starenje, pa ju tako mnoge žene koriste za njegu područja ispod očiju. Dovoljno je uzeti malo gela i nanijeti ga ujutro i navečer.

Ako imate problema sa strijama, aloe je kao stvorena za vas jer dokazano posvjetljuje nepravilnosti na koži. Potrebno je područja na kojima se nalaze strije što više masirati gelom čudesne biljke.

Kod nekih gel aloe vere može uzrokovati alergijske reakcije kao što je crvenilo, peckanje i osip. Radi se o primjeni čiste aloe bez dodataka, pa se savjetuje umjereno korištenje gela kako ne bi došla do negativnog efekta.

Autor: S.Š., Foto: kedrov/Shutterstock