Algama protiv alergije

Alergija na pelud, Foto: stefanolunardi/Shutterstock

Alergija je ništa drugo nego reakcija organizma zbog pada imuniteta. Radi se o burnim, odnosno jakim reakcijama koje osoba može doživjeti, a uglavnom se manifestiraju u obliku curenja nosa, pojačanog svrbeža oko očiju te mrlja koje se isto tako mogu pojaviti.

Kod osoba koje imau problem sa alergijama događa se sljedeće. Kod njih imunološki sustav na krivi način primjećuje alergen. Može se slobodno reći kako ga gleda kao neprijatelja zbog čega dolazi do stvaranja antitijela kako bi se obranio.

Postoje brojni savjeti pomoću kojih ne samo da ćete ublažiti reakcije izazvane alergijama nego ćete se u potpunosti osloboditi onog od čega zazirete nakon svakog početka proljeća. Prema mišljenju brojnih stručnjaka stoji kako s jačanjem imuniteta treba započeti barem 4 mjeseca prije početka sezone alergija.

Što se tiče borbe protiv alergija najviše se preporučaju prirodni lijekovi. Pokušajte isprobati napitke ili dodatke prehrani koji sadrže spirulinu, plavozelenu algu. To je snažna protuupalna tvar koja može pomoći smiriti pretjeranu reaktivnost imunološkog sustava na “okidače” kao što je pelud.

Spirulina je poznata kao vrsta plavozelene alge bogata proteinima, vitaminima, mineralima te antioksidansima koji mogu pomoći u zaštiti stanica kod oštećenja. Isto tako sadrži hranjive tvari uključujući i B kompleks vitamine, beta – karoten, vitamin E, mangan, cink, bakar, željezo i gama linolenske kiseline.

U jednoj studiji koja je uključivala svakodnevno davanje 2000-miligramske doze skupini osoba koje pate od peludne groznice, znanstvenici su došli do otkrića da se otprilike u 32 posto slučajeva smanjio intenzitet simptoma peludne groznice.

Prema osvrtu iz Časopisa za laringologiju i otologiju (Journal of Laryngology and Otology ), ta studija i ostale pružaju dobre dokaze da spirulina pozitivno djeluje na ublažavanje simptoma peludne groznice.

Foto: stefanolunardi/Shutterstock