Akne – prirodni tonik za lice protiv akni

Akne, Foto: Yuganov Konstantin/Shutterstock

Akne su jedna od najčešćih kožnih bolesti, a nastaju kada se žlijezde lojnice začepe sebumom, masnom tvari koju proizvode. Akne na licu mogu ukazivati na neravnotežu hormona, osobito ako ostanu prisutne i nakon puberteta, te na lošu prehranu ili korištenje krivih proizvoda.

Blažih oblika akni se možete riješiti pravilnom prehranom, redovitom tjelovježbom i izbjegavanjem stresa, redovitim čišćenjem lica, hidratacijom kože, odbacivanjem teških makeup proizvoda te drugih kozmetičkih proizvoda koji začepljuju pore.

Kožu lica treba redovito i temeljito čistiti kako bi se spriječilo pretjerano nakupljanje sebuma, a nakon čišćenja je potrebno nanijeti odgovarajuće proizvode za njegu lica. Tonik je jedan od koraka u njezi kože koji nikako ne treba preskakati, a mi vam u nastavku donosimo recept za prirodni tonik protiv akni.

Recept za prirodni tonik protiv akni

  • 230 ml destilirane vode ili ružine vodice
  • 2 kapi esencijalnog ulja lavande
  • 1 kap esencijalnog ulja palmine ruže
  • 1 kap esencijalnog ulja ružinog drveta

Ulijte vodu u plastičnu bocu. Dodajte sva tri ulja, čvrsto zatvorite bocu i žestoko protresite da se ulja pomiješaju s vodom. Uz pomoć vate nanesite tonik na lice, vrat i dekolte. Pri tom izbjegavajte područje oko očiju.

Za lakše nanošenje tonika, možete ga pripremiti i u bočici s raspršivačem.

Ovako pripremljen prirodni tonik za lice protiv akni može stajati do tjedan dana. Potrebno ga je dobro protresti prije svake upotrebe.

Autor: A.V., Foto: Yuganov Konstantin/Shutterstock