Zidne slike unijet će u vaš dom osvježenje i dah umjetnosti

Foto: Dovido.hr

Vaš će zid dobiti na šarmu postavite li galeriju slika ili fotografija, koji će zasigurno zaustaviti sve vaše posjetitelje.

Kako ispravno odabrati zidnu umjetnost za kuhinju i spavaću sobu?

Odabir zidne umjetnosti za vaš dom obično odražava dio vaše osobnosti, stila, ukusa i ljubavi prema umjetnosti. Ako se pitate koje zidne slike odabrati za koji prostor, donosimo rješenje za vas! Kuhinja je srce doma, pa kao takva zaslužuje ukrašavanje, no često ćete se pitati na koji dio kuhinje postaviti umjetničko djelo. Osim zida, prostor iznad radnih ploča ili kuhinjskih ormarića izvrstan su izbor, a kako dan uglavnom započinjete pripremajući doručak, kavu ili čaj u kuhinji idealne zidne slike na temu cvijeća i prirode općenito u svim jarkim bojama, savršeno će odgovarati ambijentu prostora koji će vas uvesti u novi dan.

Vaša spavaća soba je mjesto u kojem ćete se nakon napornog dana željeti opustiti i zaboraviti na sve brige. Najbolje mjesto za postavljenje zidnih slika je iznad kreveta ili na zidu nasuprot kreveta, a osim mjesta bitno je da zidne slike postavite u položaj koji je prikladan razini očiju. Fotografije ili slike koje želite postaviti neka budu umirujućih boja i tonova, a što se tiče teme možda će najbolje odgovarati krajolici, more ili nebo u suton.

Dnevni boravak je prostorija u kojoj najviše boravimo, stoga joj se moramo posvetiti i osvježiti ju umjetničkim djelima, biljkama ili ugodnom rasvjetom

Dnevni boravak je soba u kojoj ne samo da provodite najviše vremena, nego i soba koju dijelite sa svojim gostima, stoga je bitno odabrati prikladnu umjetnost za vaše zidove. Zidne slike vašeg dnevnog boravka trebale bi biti interaktivne i savršeno odgovarati vibraciji cijelog prostora. Potražite jedinstvene i veće dimenzije zidnih slika (ako veličina prostora dopušta), koje će se najbolje nadopuniti u prostor.

Dnevni boravak bez obzira na stilski ostatak namještaja može imati veliku zidnu sliku apstraktne umjetnosti, repliku slike poznatog slikara ili fotografiju New Yorka noću. Aromatični mirisi, zidne slike, drugačije osvjetljenje i biljke instantno će vaš prostor pretvoriti u intimnije, relaksirajuće mjesto za druženje. Čisti i goli zidovi dolaze u obzir samo za ultra minimalistički dizajn, u protivnom zidovi će vam izgledati veoma dosadno. Postavite jednu veliku sliku, uz koju ćete se osjećati ugodno ili zidne slike (više manjih različitih dimenzija) koje ćete pretvoriti u zidnu galeriju. Sjedeće garniture izvrsno će funkcionirati iznad galerije slika, koju ćete pomno postaviti tako da svaka slika sjedne na svoje mjesto. Ako je prostor vašeg dnevnog boravka manji, predlažemo da koristite zidne slike svjetlijih tonova i manjih dimenzija, koje će dati prostoru veći vizualni efekt.

Izvor slike: Dovido.hr