Kako imati zdravu i sjajnu kosu

sjajna kosa

Ima li išta ljepše vidjeti na ženi od njegovane i sjajne kose? Nema. Ali, kada pogledate svoju kosu, izgleda vam nekako beživotno i bez sjaja. Promijenite to uz nekoliko malih trikova velikih majstora za lijepu kosu.

Kada operete kosu, izbjegavajte brisanje ručnikom jer joj tako uskraćujete vlagu, a možete ju i naelektrizirati. Pokušajte što više kosu ocijediti u kadi, a ako baš morate, samo lagano potapajte ručnikom kroz nju.

Kada govorimo o češljanju kose, neki će reći da ju treba češljati što manje, dok će drugi zagovarati češće češljanje. Od toga svega je zapravo najbitnije čime četkate kosu. Pokušajte nabaviti četku od veprove dlake i ona će vam vratiti sjaj kosi. Dlake od vepra zaglađuju vlasi i zbog toga će one bolje reflektirati svjetlost.

Za super sjajnu kosu pomoći će vam jabučni ili bijeli ocat. Kosu dobro operite, stavite regenerator, isperite i nakon toga nanesite na kosu mješavinu jedne šalice octa i tri šalice vode. Ocat obnavlja pH vašoj kosi i zaglađuje vlasi. Osim toga, možete napraviti mješavinu octa i vode 1:1, neka vam to stoji petnaest minuta na kosi i nakon toga isperite što hladnijom vodom.

Da bi kosa bila sjajnija možete napraviti preljev za kosu kod kuće ili u salonu. Postoje bezbojni preljevi koji će obložiti kosu koja će imati predivan sjaj. Preljevi koji se danas koriste, njeguju kosu i daju joj sjaj i mekoću.

Ako ne možete bez pegle za kosu, zamijenite svoje klasične keramičke i metalne pločice sa silikonskima. One vam puno brže zaglađuju kosu i ne mora biti na tako visokoj temperaturi kao ostale pločice. Za sušenje kose koristite ionske fenove koji imaju negativno nabijene ione. Kosa osušena ionskim fenom je sjajnija i urednija, a i brže će se osušiti.

Bitno je kosu redovito šišati jer zbog ispucalih vrhova ona izgleda beživotno i bez sjaja, posebice kratka kosa. Ako namjeravate pustiti dugu kosu, morate je redovito podrezivati jer bi mogla kasnije jako pucati i to na različitim duljinama što ćete kasnije teško dovesti u red.

Autor: S. G., Foto: Valua Vitaly/Shutterstock