Zašto je bolje kupiti umjetno božićno drvce?

Prilikom blagdana vrijeme provodimo s najmilijima i uvijek pronalazimo neke načine kako se pritom zabaviti. Mnogi se najviše raduju božićnom razdoblju jer ono nudi najviše načina za opustiti se i jednostavno uživati. Jedan od tih načina definitivno je i kićenje bora kada se svi zajedno družimo uz puno smijeha i veselja. No, kako bi se mogao kititi, bor je potrebno i pažljivo odabrati. To može ponekad biti čak i težak zadatak, a ako želite božićne praznike provesti s malo manje žurbe, božićno drvce možete nabaviti već sada. Samo se morate pomiriti s činjenicom da će biti umjetno. Uostalom, to nije takva katastrofa.

Zaštitit ćete naše šume

Ako tražite plemenit razlog da prednost dobije umjetna božićna jelka umjesto živog primjerka, pronaći ćete ga u zaštiti prirode. Sasvim je beskorisno uništavati šume kada postoji bolja ekološka alternativa.

Uštedite vaš novac

Božićna drvca u šumskom rasadniku su relativno skupa, ali se mogu kupiti i dosta jeftino, primjerice negdje usput. No, također je važno imati na umu da će Božić biti tu sljedeće godine i da ćete opet morati kupiti novo. Kada kupite umjetno drvce, trajat će vam puno dulje od jednog Božića. Ona visoke kvalitete mogu se koristiti, primjerice, desetljeće.

Stabilnost

Umjetna božićna drvca, za razliku od prirodnih, su stabilna. Obično imaju stalak. Živo drvce je često potrebno na razne načine postaviti, vezati i poduprijeti da na kraju padne na jednu ili drugu stranu.

Nula posto igala

Prirodna božićna drvca također imaju nedostatak u opadanju iglica. Ako ne želite svaki sat usisavati oko ovog blagdanskog simbola, ipak biste trebali kupiti umjetnu verziju.

Od nezapaljivog su materijala

Božić i pirotehnika, najčešće u obliku bljeskalica, nesumnjivo pripadaju zajedno. Često se dogodi da uhvate zavjese od bljeskalica ili svijeća pa od njih drvo. Kao što je poznato, drvo je prilično zapaljivo. Umjetni modeli, s druge strane, uopće nisu zapaljivi. Da, nakon paljenja mogu se deformirati i neprijatno mirisati, ali definitivno ne mogu izgorjeti.

Sklopivost

Nakon Božića, ostatak prirodnog drvca uvijek se mora baciti, što znači još jedan nered. Kod umjetnih četinjača i ovaj problem nestaje. Obično je to relativno kompaktan proizvod koji može neprimjetno ležati u ormaru. Mirno do sljedećeg Božića.