Vježbe za bedra i bokove

vježba na podu

Uzak struk, čvrst trbuh, čvrsta stražnjica i neodoljiva bedra… Jesmo li što zaboravili? Pored pravilne prehrane koja uključuje sve zdrave namirnice, za već spomenuti cilj potrebno je raditi i na drugim zdravim navikama kao što je vježbanje. Bez aktivnosti je nemoguće zamisliti figuru iz snova.

Postoji nekoliko vježbi koje će vam pomoći da imate bedra koja ćete ponosno pokazati svaki put kada se nađete negdje na plaži ili ako želite odjenuti kraću haljinu, suknju, a da ne razmišljate o tome kako ćete izgledati. Bez obzira na godišnje doba važno je da ste uvijek zadovoljni svojim tijelom, pa i onda kada ćete biti sakriveni ispod nekoliko slojeva odjeće.

Vježbe za bedra možete raditi kod kuće ili s trenerom u teretani. Odlučite li se na vježbanje kod kuće jer nemate vremena za odlazak u teretanu ili iz nekog drugog razloga, važno je da znate kako pravilno odraditi vježbe.

Svaki put prije nego krenete vježbati morate se istegnuti. Istezanje je važno i potrebno kako se ne bi ozljedili tijekom treninga i tako napravili više štete nego koristi.

Pitate li bilo kojeg trenera svaki će vam odgovoriti da su čučnjevi najbolja vježba za čvrsta bedra bez celulita, a to je upravo ono što želite. Nekoliko je vježbi koje uključuju čučnjeve, a vi možete odraditi vama najdraže.

Stanite se, raširite noge u širini kukova, ispravite leđa i počnite se spuštati u čučanj, ali ne previše. Spustite se kao da ćete sjesti, ali ste se predomislili u zadnji trenutak. Spuštajte se brzo i polako vraćajte. Vježbu ponovite u tri serije po 10 puta.

Naslonite se na zid, leđa moraju biti uspravna, noge spojene i ruke uz tijelo. Krenite se spuštati tako da su vam leđa cijelo vrijeme naslonjena na zid.

Stanite se tako da su vam leđa ispravljena, zakoračite jednom nogom van i krenite se spuštati tako da vam koljeno dotakne pod. Vratite se i opet spustite. Ponovite vježbu u 2 serije po 10 puta i nakon toga promijenite nogu.

Lezite se na bok i počnite podizati nogu, a zatim promijenite nogu. Nakon ove vježbe ostanite na leđima i počnite podizati stražnjicu, ali ne zaboravite svaki put dok ju podižete učvrsnuti. Imajte čvrsta i lijepa bedra uz pomoć najboljih vježbi.

Autor: S.Š., Foto: CandyBox Images/Shutterstock