Frizure s pletenicama

Jedna od svakako najzanimljivijih frizura koja se pojavila u modnom svijetu, a vjerojatno velik dio nas se prvi put susreo s takvom frizurom u filmu Jamesa Bonda kad je Bo Derek nosila kosu isprepletenu brojnim pletenicama i kad se velik broj nas zaljubio u takav tip frizure.

Danas postoje brojne frizure koje uključuju pletenice, kao što su pundže, cijela kosa ispletena kao što je neko vrijeme nosio majstor trendova David Beckham, zatim riblja kost koju smo svi voljeli nositi kao djeca, ili dvije pletenice kao Pipi Duga Čarapa. Frizura je kao što vidimo mnogo, a ono o čemu treba razmisliti je što pristaje vašem licu.

Pletenice kao rajf ili sitne pletenice mogu izgledati poprilično originalno, s tim da treba imati na umu kako pletenje pletenica zahtijeva iznimno strpljenje. Naravno ako se odlučite na sitne pletenice najbolje je obratiti se frizeru. Pripremite se na dugotrajan postupak i na naravno mnogo razumijevanja. Odlučite li se ipak sami na ovaj dugotrajan postupak tada uzmite češalj i napravite razdjeljak na kosi. Polako počnite odvajati pramenove, njihova će debljina ovisti o tome kakve pletenice želite, a ako želite postići opušteniji izgled tada vam savjetujemo gumice u boji vaše kose koje će biti što neprimjetnije.

Slijedite korake u videu i napravite sami rajf od pletenica!

Ako niste sigurni da je to baš look za vas preporučili bi vam da malo pogledate sve poznate osobe iz svijeta filma, glazbe koje pletenice najviše nose ljeti, ponajviše iz razloga što su nevjerojatno zahvalne tijekom nesnosnih vrućina, a ne treba napominjati kako dobro izgledaju i ne štete vašoj kosi. Zanimljivo je, ali pletenice vjerojatno nikad neće izaći iz mode najviše zbog svoje originalnosti i hrabrosti te želje svih onih žena koje su odlučile nositi takav tip frizure bilo za ljeto, ili neko drugo godišnje doba.

Želite li napraviti ipak malo ležerniju frizuru s pletenicama pogledajte kako se radi sirena pletenica.

Savjetujemo vam da pokušate s različitim varijantama od obične čvrste pletenice, preko pletenice na stranu, sitnih pletenica koje smo već spomenuli do pletenica ukrašenih različitim ukrasima, koji se smatraju prikladnima za boravak na plaži, odnosno za vrijeme ludih i nezaboravnih ljetnih provoda. Bitno je znati kako za opušteni izgled ne treba puno vremena, a dvoljno je malo da si učinite ljeto iz snova, jer odlučili ste za frizuru koja zapravo nikad neće izaći iz mode.

Foto: Sheftsoff/Shutterstock