Tipovi majki

tip majke

Kada majke odvedu svoju djecu u park na igru, nerijetko se susreću i sa drugim majkama. Druge majke mogu biti iste, slične ili potpuno različite od vas. U nastavku vam donosimo koje sve tipove majka možete susresti u parku na igri.

Jedna vrsta mama su one majke koje sve ostale gledaju s visina, i koje sve imaju najbolje. Njihovo dijete je najbolje, njihovo dijete je najljepše, njihovo dijete je najurednije, najpametnije, itd. One su najljepše, one su najbolje dotjerane, one najbolje kuhaju ili imaju najljepši stan. Uglavnom one, one, dijete, dijete, pa opet one, i ništa drugo im nije ravno.

Naravno tu su i poneke mame koje uporno pametuju i misle da su najpametnije. To su mame koje će, ukoliko im kažete da vaše dijete voli čokoladu i gazirano piće, vam držati predavanje o zdravoj prehrani i o tome što je stvarno dobro za dijete.

U parku uvijek možete pronaći i one “prirodne” majke, koje se zalažu za prirodni odgoj, pun ljubavi i razumijevanja, pa čak i ako vas dijete lupi po glavi, nema kazna. Koje su protiv jednokratnih pelena kako ne bi zagađivale prirodnu, te koje ne dopuštaju da se osjeti dim cigarete u krugu od 500 m gdje se nalazi njihovo dijete.

Naći će se u ovom veselom društvu i majke koje sve znaju i koje će uvijek znati odgovor na svako pitanju, pogotovo kada se radi o zdravlju. Takve majke sve bolesti svoga djeteta izliječe same.

Ima i onih majka koje su toliko iskusne, da se samo smiju tuđim problemima, ili da plaše ostale majke riječima tipa tek ćete vidjeti što vas još čeka, ne znate što ćete još sve doživjeti, itd.

I naravno za kraj ostaje majka koja nikada, ali baš nikada nije pogriješila. Ta majka je za svoje dijete napravila sve najbolje, te je njeno dijete pre savršeno, bez ijedne mane.

Autor: A.Z., Foto: Blaj Gabriel/Shutterstock