Što je Tumblr

pisanje bloga
Pisanje bloga, Foto: ARENA Creative/Shutterstock

Društvene mreže postale su jednostavno nezaobilazne, a samim time i sastavni dio svakodnevnog života. Ovdje se ne radi više o zabavnom sadržaju nego jednostavno o načinu života, budući da su se upravo te mreže integrirale i u poslovni svijet. Među njima isto tako možete izdvojiti i Tumblr, a za sve one koji ne znaju radi se o mreži osmišljenoj kao neka vrsta bloga.

Tumblr je dakle stranica osmišljena 2007. godine od strane Davida Karpa. Radi se o virtualnom prostoru koji svakom korisniku omogućuje objavljivanje zabavnog sadržaja, da prati sadržaje drugih korisnika i da isto tako zaštiti svoje podatke.

S vremenom je Tumblr sve više rastao da bi polako prikupio preko 40 milijuna blogova, a kako i ne bi kada su s vremenom članovi postali i svjetske poznate face kao što su Lady Gaga i John Mayer. Američki predsjednik još je jedna od slavnih osoba koja ima svoj vlastiti blog.

Osim što se usmjerava na pisanje blogova i dijeljenje razne multimedije, Tumblr je isto tako pozat i kao mreža koja je više puta pozivala na razne prosvjede kao što je bio onaj koji se odnosio na okupiranje Wall Streeta, poznatijeg kao jedno od najvećih financijskih središta.

Tumblr je ujedno prilika za sve one koje vole pozornost da preko njega iznose svoje mišljenje. Postao je mjesto na kojem su mnogi odlučili iznositi svoje mišljenje. Međutim da ne bi došlo do nesporazuma, ljudi su s vremenom počeli paziti što pišu, pa je Tumblr danas mjesto na kojem se na neki način okuplja intelektualna elita, ili oni koji to žele biti.

Volite pisati blog, a ujedno ste ljubitelj stranica na kojima možete iznositi kratke poruke, tada je Tumblr idealno mjesto za vas. Nešto kao zlatna sredina između običnog bloga i naravno Twittera.

Autor: S.Š. Foto: ARENA Creative/Shutterstock