Što je Flickr

internet
Djevojka koja surfa po internetu, Foto: Yuri Arcurs/Shutterstock

Želite li mrežu koja će vam ujedno poslužiti kao servis pomoću kojeg ćete moći razmjenjivati razne fotografije, spremati i naravno pretraživati, tada je Flickr idealno mjesto za vas. Naime ako niste znali radi se o servisu koji služi za pohranjivanje zabavnog sadržaja. Tu se najviše misli na slike naravno i video sadržaj. Posebno je popularan kod svih onih koji su u neprekidnoj potrazi za nekom dobrom fotografijom.

internet
Djevojka koja surfa po internetu, Foto: Yuri Arcurs/Shutterstock

Flickr na neki način povezuje ljude diljem svijeta i omogućuje im dijeljenje sadržaja koji se nalazi nadohvat ruke. U zadnje vrijeme bilježi sve veći broj korisnika čija je brojka premašila više od 3 milijarde pohranjenih slika.

Zanimljivo je spomenuti kako je sama ideja nastala iz jedne online igrice poznatije kao Game Neverending koju je dotada razvijaka tvrtka pod imenom Ludicorp. Upravo je ona početkom 2004. godine došla do ideje da razvije mjesto na internetu koji će omogućiti ljudima diljem svijeta da dođu do željenog sadržaja.

Najbolje od svega to je Flickr oduvijek inzistirao da svi koji odluče postati njegovi čalnovi obavezno tagaju sve slike koje stavljaju, iz razloga kako bi se olakšala potraga za određenim slikama po raznim temama.

On isto tako svojim korisnicima omogućuje privatnu i javnu pohranu podataka, znači sami mogu odlučiti hoće li njihove slike biti dostupne za download, ili možda ne. Isto tako imaju izbor odlučiti koje će slike moći svi vidjeti, a koje samo odabrana skupina ljudi.

Prije nego što je došlo do masovne distribucije u početku su postojale čuvene chat prostorije poznatije kao FlickrLive sobe u kojima su korisnici mogli međusobno razmjenjivati svoje fotografije.

Danas je ta usluga itekako globalizirana, a za sve one koje to zanima, aplikacija je napisana jezikom programa PHP. Što se tiče slika, njihovog uređivanja i svega ostalog koristi softver poznatiji kao ImageMagic.

Autor: S.Š.