Kako znati želi li vas

Ljubavni par gleda zalazak sunca, Foto: Tom Wang/Shutterstock

Zgodan muškarac gleda u vašem smjeru, a vi niste sigurni imate li lošu frizuru, mrlju na odjeći ili mu se zaista sviđate. Ponekad ni samo nismo svjesni neverbalnih znakova koje upućujemo kad nam se netko sviđa, a ovo su neki od njih koji otkrivaju jeste li mu privlačni i želi li nešto ozbiljno.

Izraz lica i držanje tijela

Kad prvi put ugledaju nekoga tko ih privlači, žene i muškarci nesvjesno će podignuti obrvu. Oči se podizanjem obrve više šire i svjetlost se bolje reflektira u njima pa postaju toplije i sjajnije. Osim očiju, cijelo lice nam otkriva kada nam se netko sviđa. Čim nam se pogledi sretnu s osobom koja nam se sviđa, usne se lagano razdvajaju pa lice poprima prijateljski, topao i otvoren izraz.

Popravljanje odjeće i frizure

Ako vidite da muškarac namješta odjeću ili frizuru i gleda u vas, znači da želi ostaviti dobar dojam. Da je zainteresiran za vas možete vidjeti i po njegovom držanju. Trudit će se imati što pravilnije držanje u nadi da ćete primijetiti koliko je jak i muževan.

Promatranje

Ako primijetite da kruži pogledom po vama i da vas procjenjuje, to je također jedan od znakova da mu se sviđate. Sigurno vas je već procijenio čim ste vi ili on ušli u prostoriju, a sada vam želi dati do znanja da ste mu privlačni i da je tu ako se želite upoznati.

Privlačenje pažnje

Muškarci privlače pozornost na različite načine. Jedni će se povući i postati povučeniji u nadi da ćete ih sami zamijetiti zahvaljujući pozitivnim signalima koje vam šalju, dok će drugi biti što glasniji i pokušati na sve moguće načine usmjeriti pažnju na sebe. Ako se muškarac odvoji od prijatelja, postoji mogućnost da vam želi dati do znanja da vas je primijetio i da je dostupan.

Za one koji su već upoznali nekog muškarca, jasni znakovi da vas želi su to što se smije vašim forama, dodiruje donji dio vaših leđa, daje vam svoj kaput, šalje poruke u kasne sate i radi slične stvari. Osim toga, muškarci su najčešće poprilično izravni pa si često nećete ni morati postavljati ovakva pitanja jer će vam oni jasno i glasno reći da vas žele. To znači da zaista misle tako pa nemojte previše sumnjati u njihove riječi.

Autor: A.V., Foto: Tom Wang/Shutterstock