Savjeti za božićne i novogodišnje čestitke

novogodišnje-čestitke
Foto: Unsplash/Kostiantyn Li

Božić je pred vratima, a samim time i najluđa noć u godini. Došlo je vrijeme kada već treba početi razmišljati o tome kako ćete svojim najdražima poslati neke prigodne čestitike za Novu godinu. Kako ipak živimo u 21. stoljeću, način slanja čestitiki se polako modernizirao, pa je tako moguće slanje novogodišnje čestitke i preko interneta. Na vama je da odaberete.

Znači mogućnosti ima i previše, vi se samo morate odlučiti kakvu čestitku želite poslati, odnosno kakav ćete sadržaj staviti. Hoće li to biti samo jedna rečenica sa čestitanjem, ili ćete možda ubaciti i koju humorističnu notu ili sliku, na vama je da odlučite.

Čestitke povodom blagdana su zapravo jedan oblik pozdrava i izražavanje dobre volje koje ljudi šalju bilo članovima obitelji, prijateljima i naravno kolegama na poslu. Radi se svakako o najpopularnijim čestitkama, koje se šalju ljudima diljem svijeta.

Foto: Pixabay

Među uobičajenim pozdravima obično se započinje sa …”Sretan Božić” ili “Sretna Nova godina”. No oni malo maštovitiji stavljaju različite fraze i dosjetke kojima se žele malo istaknuti iz gomile uobičajenih fraza. Naravno, čestitke će se razlikovati ovisno o tome kome ih šaljete. Za obitelj i prijatelje, to će izgledati nešto privatnije, dok ćete kolege i poslovne partnere počastiti nešto formalnijim tekstom i poslovnom formom.

Čestitke kao takve postoje već duže vrijeme, osim što se promijenio način slanja. Nekada je novogodišnje čestitke bilo moguće poslati samo putem pošte na malom komadiću papira, a danas na raspolaganju imamo bezbroj mogućnosti poput e-maila, SMS poruke ili pak videozapisa.

Osim što treba razmišljati o tome kako se treba sjetiti najbližih, isto tako treba razmišljati da su blagdani prilika gdje pomoću čestitki možete pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija. Tu svakako treba izdvojiti poznato SOS dječje selo koje svake godine organizira prodaju prigodnih čestitki čijom kupnjom pomažete djeci u Lekeniku. To predstavlja odličan način da nabavite čestitke za Božić i blagdane, a da pritom pomognete nekome i uljepšate predstojeće blagdane.