Savjeti djevicama i djevcima za prvi sex

ljubavni par u krevetu

Kada je pravo vrijeme ga gubitak nevinosti? Prvi seksualni odnos je veliki događaj u životu žene i muškarca. Kada se odlučite da je vrijeme za prvi seks, u glavi vam često iskače mnoštvo pitanja. Hoće li boljeti, hoću li moći zadržati erekciju, kako će sve to izgledati… Pitanja je mnogo i sva ona jednako muče i žene i muškarce. Možda je muškarcima na neki način i teže jer se od njih očekuje da se pokažu i iskažu i da odrade “posao” kako treba. Često upravo taj pritisak nije nikako dobar jer svi znamo da užitak dolazi iz glave, stoga prvo što trebate učiniti je da se opustite kako bi prvi seks, ali i svi naredni, bio lijep i nezaboravan.

Idealan scenarij za gubitak nevinosti je taj da ćete to učiniti s ljubavlju svog života. No, to je jedan od mitova koji se u današnje vrijeme jako rijetko događa. Budući da se sve više mladih sve ranije upušta u seksualne odnose, malo će njih cijeli svoj život provesti upravo s osobom s kojom su izgubile nevinost, odnosno sa svojom prvom ljubavi. To ne znači da morate nepromišljeno otići u krevet s bilo kime. Važno je da se u prvi seksualni odnos upustite s nekim u koga imate povjerenja, do koga vam je stalo i da budete apsolutno spremni i sigurni da to želite.

Savjeti za prvi seks

Prvi seks je nešto što ćete pamtiti cijeli svoj život stoga ne srljajte u njega samo kako biste ga riješili jer bi kasnije mogli požaliti. Učinite sve što možete da prvi seks bude vaše nezaboravno iskustvo i najljepši uvod u novu fazu vašeg života.

Kod gubitka nevinosti važno je da to ne učinite pod utjecajem alkohola ili čak i nekih droga. Velik broj mladih djevojaka i mladića stupa u prvi seks upravo tako, a kasnije žale zbog toga. Dakle, važno je uz sebe imate osobu do koje vam je stalo i da otvoreno možete razgovarati o svom prvom seksualnom iskustvu.

Iako je prvo seksualno iskustvo važno, nikada ne gledajte na njega kao na nešto što će vam promijeniti život. Ne možemo isključiti mogućnost da ćete ostati s tom osobom cijeli život, no, ponekad i vrlo često, to se jednostavno ne dogodi. Bitno je napomenuti da se to ne dogodi u slučajevima kada se u prva seksualna iskustva stupa jako rano, kada je osoba još psihički nezrela. Stoga, dobro razmislite prije nego što ćete se upustiti u prvi seks. Iako ste možda već odavno fizički sazreli, preispitajte sebe i što vam točno seks znači.

Savjeti za djevice

Da biste uživali u seksu, morate dobro poznavati svoje tijelo. Tako ćete najbolje znati što vam odgovara pa ćete to za vrijeme seksa moći prenijeti i svom partneru. Ovdje su u prednosti djevojke koje masturbiraju jer su tako već i same saznale što ih uzbuđuje i dovodi do orgazma.

No, nema potrebe da paničarite i ako niste do sada masturbirale. To se vrlo lako može promijeniti. Preporučuje se da nabavite lubrikant na bazi vode i da odvojite neko vrijeme za sebe. Umjesto lubrikanta, poslužit će i slina. Počnite s istraživanjem tijela od vrata i grudiju prema dolje. Nakon toga prebacite se na područje međunožja. Istražite dio oko vagine, stidne usne i klitoris. Prolazite njima navlaženim vršcima prstiju i istražite što vam odgovara. Nakon toga, prstom lagano prodrite u vaginu. Tako će dobiti uvid kako će to otprilike izgledati kada penis počne prodirati u vaginu.

Ako je partner s kojim se upuštate u prvi spolni odnos također nevin ili nema puno iskustva, što je i za očekivati, bilo bi dobro da ga na temelju ovog uputite u ono što vam najviše odgovara.

Za partnera uvijek odaberite nekoga tko vas voli, tko brine za vas i pazi na vaše osjećaje. Za prvi seksualni odnos izbjegavajte seks na jednu noć. Netko tko pazi na to kako se osjećate, učinit će sve kako bi vam prvo seksualno iskustvo proteklo što ugodnije i bezbolnije.

Važno je da prije prvog seksa budete sigurne u to što radite. Prvi seks mora biti samo vaša odluka bez bilo kakvih pritisaka, kako sa strane partnera tako i iz vaše okoline. Ako niste sigurni i želite još malo vremena, recite partneru, a ako je onaj pravi sigurno će razumjeti. Ako ne razumije i požuruje vas i dalje, takav dečko vam ni ne treba. Njemu je jedino bitno zadovoljiti svoje potrebe. Ne slušajte niti svoje prijateljice koje su možda to već odavno napravile. Ako niste spremni, ne forsirajte, bez obzira na sve. Na kraju će vam biti drago što ste čekale malo duže.

Što se tiče odabira poze, za prvi puta se preporučuje misionarska poza. Za gubitak djevičanstva se ne preporučuje eksperimentirati s drugim pozama, njih ostavite za neki drugi put. U misionarskoj pozi vi ležite na leđima, u ugodnom položaju, a vaš partner prodire u vas prateći izraze vašeg lica.

Iako će u ovom slučaju biti jako teško, ali važno je da se opustite koliko god možete. Naravno da ćete biti nervozni i da ćete osjećati leptiriće u trbuhu, ali pokušajte nervozu svesti na minimum. Ono što je bitno je da se ne opterećujete svojim izgledom. Ako ćete razbijati glavu time kako vam izgledaju grudi te vidi li vam se trbuščić, nećete moći uživati u seksu. Osjećate li neugodnost oko toga da se morate skinuti, razmislite jeste li uistinu spremni na seks.

Poradite na malo dužoj predigri jer će vam to pomoći da se opustite. Fokusirajte se na nježnosti, dodire i poljupce. Neka predigra potraje i neka bude što uzbudljivija. Tako će i prirodno doći dalje do seksa, a vi ćete biti opušteni. Što ste više opušteni, manje će vas boljeti, a moguće je i da bolova uopće nema. Ne razbijajte glavu time unaprijed.

Što se tiče krvarenja, ono se može pojaviti jer većina žena krvari tijekom prvog seksa. Do krvarenja dolazi zbog puknuća himena, odnosno tanke opne koja se nalazi na samom ulazu u vaginu. Krvarenje se razlikuje po jačini od djevojke do djevojke, a kod nekih se dogodi i da u potpunosti izostane. Ako brinete oko količine krvarenja, ono u većini slučajeva nije previše obilno. Za svaki slučaj možete pripremiti ručnik kako biste bili mirni pa ako i dođe do obilnog krvarenja, uvijek ga možete staviti na plahtu.

Bolovi tijekom probijanja himena se razlikuju od žene do žene. Nemojte brinuti unaprijed. Možda vas neće ništa boljeti. Ako i dođe do pojave boli, ona nije tako strašna. Traje par minuta i u potpunosti prolazi. Nemojte prekidati seks zbog bolova jer ćete sljedeći put ponovo proživljavati isto. Izdržite to malo, a onda se prepustite čarima seksa.

Krvarenje nakon prvog seksualnog odnosa se može produžiti na par dana pa ne brinite niti oko toga. Sve je to normalno. Kod nekih žena izostanu i bolovi i krvarenje što ne znači da je prije došlo do probijanja himen. Himen se s vremenom može malo istrošiti od sportskih aktivnosti, masturbacije ili sličnog. No, to što nema himena ne znači da je djevojka imala seksualni odnos.

Kod prvog seksa je važno da ne očekujete ništa posebno. Vjerojatno prvi put nećete niti doživjeti orgazam što je u redu. Za prvi put je bitno da uživate jedno u drugom, a kasnije ćete istraživati kome što odgovara. Ne brinite, uskoro ćete uživati u višestrukim orgazmima. Seks nije samo postizanje orgazma, može se uživati i bez njega. Čim se malo bolje upoznate doći će na red i orgazmi.

Uvijek koristite kondom. Ne samo da od prvog seksa možete ostati trudne nego možete dobiti i spolno prenosive bolesti. Prije nego se upustite u seksualni odnos, kupite kondome i koristite ih svaki put.

Savjeti za djevce

Kod muškaraca vrijede iste stvari kao i kod djevojaka što se tiče spremnosti i opuštanja. No, kod muškaraca postoji nešto bitno na što svakako treba obratiti pažnju – poznavanje kondoma. Prije upuštanja u prvi seksualni odnos vježbajte kako navući kondom kako bi bili spremni kada za to dođe vrijeme. Bitno je i da za vrijeme seksa na brzinu možete kondom navući na penis jednom rukom. Kada ste to savladali, možete razmišljati o prvom seksualnom odnosu. Nikada ne izbjegavajte kondom jer osim što štiti od trudnoće, on je i pouzdani zaštitnik od spolno prenosivih bolesti. Uz kondom, trebat će vam lubrikant i to onaj na bazi vode. Kako bi prvi seks prošao što bolje i opuštenije, koristite lubrikant. Uz njega će sve biti lakše, a ako je i vaša partnerica djevica, manje će je boljeti prodiranje penisa.

Kada kod kuće vježbate stavljanje kondoma, možete pokušati i masturbirati s navučenim kondomom kako bi vidjeli kako se penis ponaša prije, za vrijeme i nakon ejakulacije. Ono što je bitno je to da odmah nakon ejakulacije, izvadite penis iz vagine, primite kondom uz sami korijen penisa i nježno ga skinete. Naime, nakon ejakulacije se penis dosta skupi, stoga odmah nakon što svršite, izvadite ga i skinite kondom.

Što se tiče odabira poze za vaš prvi put, neka to bude uvijek popularna misionarska poza. Suzdržite se od nekih egzotičnih poza koje ste vidjeli u pornografskim filmovima. Za prvi put nemojte eksperimentirati. Penetracija bi trebala započeti polagano i nježno te je postepeno pojačavati. Nemojte nigdje žuriti niti biti previše grubi jer vagina je nježan organ.

Nikada se ne pretvarajte da o seksu znate više nego što je to istina. Ako vam je prvi put, naglasite to svojoj partnerici koja će vam, ako je ona prava, puno olakšati. A možda je i njoj prvi put pa ćete oboje proći kroz isto iskustvo odjednom. Nemojte se praviti da sve znate pa da počnete gurati penis u krivi otvor. Razgovarajte prije prvog seksualnog iskustva i istražite svoja tijela.

Postoji mogućnost da će vam od se od nervoze i straha “spustiti”. To nije ništa čudno i može se dogoditi svima pa i mladima. Čim se opustite i prestanete razmišljati o tome, stvar će se popraviti. Stres je najveći krivac za spuštanje.

Osim spuštanja, najveći stres na muškarce je i prerano svršavanje. Ako do toga i dođe, ne brinite. To se na neki način i očekuje za prvi put. Svaki sljedeći put ćete biti sve bolji. Ako želite biti sigurni da nećete odmah svršiti, preporučuje se masturbiranje taj dan prije seksa.

Bitno je znati da žene jako vole predigru jer se tako najlakše opuste i uzbude. Ako ćete joj priuštiti najbolju predigru cijenit će vas i vratiti vam jednakom mjerom. Sigurno će se dobro potruditi oko vas što će dodatno olakšati i vaš prvi seksualni odnos. Dobra predigra uvod je u još bolji seks jer poljupci i dodiri jamče dobru podlogu za ono što slijedi.

Najbolja mjesta za prvi seks

Ako ste odlučili da ćete to učiniti, važno je da se dogovorite oko mjesta gdje će se dogoditi prvi seks. Važno je da za prvo seksualno iskustvo ne birate automobil, wc, haustore ili neka druga neprimjerena mjesta za prvi put. Naravno, da ova mjesta dolaze u obzir, ali ne sada. Sada birajte ugodna mjesta na kojima ćete se moći opustiti. Neka to bude mirna hotelska soba, prazan stan ili čak prazna studentska soba. Poradite i na ugođaju, upalite svijeće ili mirisne štapiće.

Ne gubite vrijeme na razmišljanje o tome trebaju li vam seksualna pomagala. Za prvi put vam neće trebati ništa, samo vas dvoje. Bit će puno vremena da se zabavljate raznim seksualnim igračkama. Ako baš želite, možete koristiti vibrator koji je lagan za uporabu i možete se njime zabavljati na više načina.

Što se tiče orgazma, velika je vjerojatnost da ga djevojka neće doživjeti prvi put jer neće biti toliko opuštena, pogotovo ako dođe do boli tijekom probijanja himena. S duge strane momak će ga doživjeti, a on će biti malo drukčiji nego za vrijeme masturbacije. Nakon seksa se usredotočite na poljupce, dodire, zagrljaje i milovanja. Ako niste mogli postići orgazam tijekom seksa, pokušajte oralnim seksom.

Pričajte sa svojim vršnjacima i prijateljima i razmjenjujte iskustva. Ovo je jako bitno jer nitko vam u tim trenucima neće bolje znati pomoći nego prijatelj koji se našao u istoj situaciji.

Ako se prvim seksualnim iskustvom niste previše iskazali ne brinite. Ne razbijajte glavu time hoćete li biti dovoljno dobri. Za seks je kao i za sve vrlo važno iskustvo. Nakon prvog seksa na vama je da uživate i istražujete što vaM odgovara. Uvijek uz seks prakticirajte i razgovor kako bi saznali tko što voli. Tako ćete s vremenom jedno s drugim biti potpuno kompatibilni. Moći ćete uživati u čarima seksa, a svoje prvo seksualno iskustvo pamtit ćete cijeli život jer ne postoji osoba koja se ne sjeća ovog predivnog iskustva.

Autor: M.L., Foto: Pressmaster/Shutterstock