Koja je uloga klitorisa?

seksualno zadovoljstvo

Klitoris je ženski spolni organ smješten blizu prednjeg spoja malih usana iznad vaginalnog otvora. Njegova uloga se odnosi na poticanje seksualnog zadovoljstva što zna svaka žena i muškarac. Da bi žena postigla takvu vrstu zadovoljstva, potrebno je stimulirati klitoris. Stimuliranje je moguće na više načina.

Kako je više puta navedeno, smatra se da partneri trebaju razgovarati kad se radi o seksu i o tome što žele raditi jedno drugom. Činjenica je da većina žena voli kada im partner stimulira klitoris, no bitno je napomenuti da partner mora znat na koji način žena voli da se to radi.

Prvi i svima napoznatiji način je oralni. Tu najčešće dolazi do greške kad partneri misle da je dovoljno naučiti jednu tehniku rada jezikom i da će to biti dovoljno. Ako se odlučite na oralni način stimulacije tada bi bilo najbolje da krenete polako s laganim poljupcima oko klitorisa dok ne pređete na njega.

Bitno je napomenuti da sve ovisi o raspoloženju vaše partnerice, nekad želi da krenete odmah na klitoris, a nekad da ju draškate. Zato je spomenuto kako nije dobro uvijek primjenjivati istu metodu, odnosno tehniku.

Osim oralno, stimulirati možete i sa rukama, gdje isto tako treba biti oprezan, jer u ovom slučaju postoji mogućnost da ozljedite partnericu, ili da joj iskustvo bude neugodno i bolno. Kod ove metode treba biti nježan i treba poznavati rad tijela svoje partnerice.

Po njenom ponašanju najbolje možete zaključiti odgovara li joj da nastavite jače, blaže ili da prekinete s radom prstiju. Rad prstima može imati i efekt masaže klitorisa, tako da gurnete jedan do dva prsta i lagano trljate klitoris.

Jedan savjet ako niste sigurni što ćete raditi s prstima tada je najbolje da ni ne započinjete u slučaju da postoji opasnost ozljede vaše patnerice. Kao što je rečeno klitoris služi za poticanje seksualnog zadovoljstva.

Ako želite svoju partnericu učiniti sretnom i ispunjenom tijekom spolnog odnosa, tada naučite slušati njeno tijelo po kojem ćete najbolje znat kako se postaviti i što učiniti. Potrebno je poznavati jedno drugo, da su partneri zapravo jedno i da je komunikacija među njima ključna.

Autor: S.Š. Foto: Yuri Arcurs/Shutterstock