Zašto je dobra predigra

predigra s poljupcima

Mnogi vođenje ljubavi smatraju umijećem kada dvoje ljudi želi zadovoljiti ono drugo pokazujući koliko im je stalo i koliko žele usrećiti drugu polovicu. Za prekrasno iskustvo važno je da prije razgovarate kako bi znali potajne želje i kako bi na kraju intiman odnos bio lijep nastavak vaše ljubavne priče.

Naravno da postoje različita mišljenja kada je u pitanju intiman odnos, dok neki smatraju kako predigra nije važna i da je brzi i spontani seks najstrasniji i najbolji, ostali se nikako ne mogu složiti kako bilo što može proći bez predigre budući da upravo ona predstavlja uvertiru prije spolnog odnosa.

Zašto mnogi smatraju da je predigra dobra i da bi ju trebalo često prakticirati? Male nježnosti tijekom dana poput poljubaca dok ste vani ili maženje i dodirivanje dok ste sami, predstavljaju najljepši mogući uvod u vođenje ljubavi koje će uslijediti kasnije.

Zahvaljujući raznim istraživanjima pokazalo se kako su žene te koje najviše žele predigru iako ni muškarci ne zaostaju puno. Ženama je uvertira u ljubavni odnos važna jer se tako mogu još više uzbuditi te otkriti još nekoliko detalja partneru što ih privlači i što žele da im radi.

Iz istog razloga muškarci vole predigru budući da tako mogu pokazati svojoj partnerici koliko im je stalo do nje i njenog zadovoljenja te koliko vole polako postizanje uzbuđenja što će na kraju završiti spolnim odnosom. Mnogi parovi vole razgovarati o seksu te se prije upoznati sa svim partnerovim željama kako bi na kraju kada dođe do seksa samo uživali.

Dobro je tijekom razgovora dati do znanja kako se ne sramite otkriti erogene zone, a zašto i bi kada si tako možete osigurati samo veći užitak.

Predigra je važna koliko za ženu tako i za muškarca jer pomaže prilikom lakšeg postizanja orgazma. Pogrešan je način razmišljanja da je potrebna pomoć samo ženama budući da su i muškarci ti kojima je ponekad potreban podražaj.

Važno je predigru učiniti zanimljivom i svako malo unijeti nešto novo kako ne bi postalo dosadno, stoga je potrebno da se obje strane podjednako potrude. Sve dok postoji razumijevanje i želja za učenjem, intiman odnos će svaki put biti sve bolji i ljepši.

Autor: S.Š., Foto: Vasilchenko Nikita/Shutterstock