Ideje za sex za vrijeme menstruacije ili mjesečnice

sex za vrijeme mjesecnice

Velik broj žena i muškaraca izbjegava seksualne odnose za vrijeme menstruacije. Ženama seks za vrijeme menstruacije nije ugodan jer imaju grčeve i krvare dok većini muškaraca krvarenje ne smeta. Tek je mali broj onih muškaraca koji osjećaju odbojnost zbog menstrualnog krvarenja. No, postoje poze za seks koje su idealne za “one” dane i u kojima će jednako uživati oba partnera.

Gledajući statističke podatke, žene prosječno tijekom svog života imaju deset godina ili 3000 dana menstruaciju. Žene se razlikuju jedna od druge pa dok neke te dane provode u krevetu jedući čokoladu, druge su aktivne i menstruacija im niti najmanje ne smeta pri obavljanju bilo kakvih aktivnosti. Postoje i žene koje tijekom menstruacije uživaju u seksu. On ih opušta, smanjuje im grčeve i nakon njega se osjećaju bolje.

Naime, za vrijeme menstruacije u ženskom tijelu se događa velik broj hormonalnih promjena. Na prvi dan menstruacije pada razina estrogena i testosterona, a treći dan menstruacije spomenuti hormoni se ponovo dižu. To dovodi do povećane seksualne želje i povećane osjetljivosti kod žena što se događa zbog bolje prokrvljenosti zdjelice. Ne postoje nikakve zdravstvene prepreke da se ne upustite u seksualne odnose, naravno ako vam to odgovara.

Statistički podaci govore da se seksu za vrijeme menstruacije prepušta 20 posto ljudi, a protiv seksualnih odnosa za vrijeme menstruacije nema ništa protiv ni 50 posto žena i 60 posto muškaraca.

Ako nemate ništa protiv seksa za vrijeme menstruacije, ali vas je strah kako će vaš partner na to reagirati, naš savjet je da ga dovedete pred gotov čin. Dakle, kada temperatura oko vas poraste i on lagano krene rukama prema vašim gaćicama, napomenite mu onako usput da imate menstruaciju i da će seks i poze morati biti maštovitiji. Nakon toga gledajte kako će on reagirati. Ako nije stao i izgleda kao da mu niste ništa rekli, nastavite.

Liječnici se slažu da je seks za vrijeme menstruacije prirodan i ako se žena dobro osjeća i ima potrebu za seksom, ne bi se zbog menstruacije trebala ograničavati. Ako vas brine tamna krv i ugrušci za vrijeme menstruacije, nema potrebe jer radi se o oljuštenom endometriju. No, kako bi izbjegli nelagodu i velika krvarenja liječnici preporučuju da se suzdržavate od seksualnih odnosa prvi ili drugi dan menstruacije, zavisi koji dan vam je menstruacija obilnija.

Seksualni odnosi odličan su prirodni lijek protiv menstrualnih grčeva jer kada žena doživi orgazam, otpuštaju se dopamin i endorfini koji imaju isto djelovanje kao farmaceutski analgetici. Sa svakim orgazmom kojeg žena doživi, smanjuje menstrualne grčeve, ali i duljinu trajanja menstrualnog krvarenja. Naime, kontrakcije koje se događaju za vrijeme orgazma utječu na ubrzano ljuštenje endometrija i sam proces izbacivanja krvi. Isto tako, nakon orgazma dolazi do velikog otpuštanja hormona sreće (endorfina) što znači da se žena i psihički osjeća bolje. Ono što je isto jako važno i valja napomenuti je da žene za vrijeme menstruacije doživljavaju bolje i jače orgazme. Stoga, samo naprijed!

Kako bi seks za vrijeme menstruacije bio odličan u te dane pripazite na pojačanu higijenu prije i nakon seksa. Prije seksa obvezno pripremite jedan taman ručnik, vlažne maramice i kondom. Pomirite se s činjenicom da će seks za vrijeme menstruacije biti pomalo neuredan, ali to ne bi smjelo smetati jer nema ništa bolje od neurednog seksa u kojem ne pazite na svaki detalj već se samo prepustite čarima užitka. A nakon seksa, čeka vas zajedničko tuširanje!

Seks za vrijeme menstruacije odličan je i ako inače imate problema s vlaženjem vagine. Naime, tih dana u mjesecu vagina je najviše vlažna jer ima prirodnu lubrikaciju. Stoga će seksu u “one” dane za vas biti lakši i možda čak i manje bolan.

Kako biste bili sigurni da ćete za vrijeme seksa smanjiti otjecanje krvi, važno je da se upoznate s najboljim idejama za seks za vrijeme menstruacije. Iako ne postoje nikakve zdravstvene zapreke za seks za vrijeme krvarenja, ipak, pomalo ste ograničeni, stoga bi bilo dobro da saznate koje poze će vam pružiti maksimalan užitak za vrijeme seksa s menstruacijom, ali i najmanje otjecanje krvi.

Poze za seks za vrijeme menstruacije

Misionarska poza

Najjednostavnija i najbolja poza za seks za vrijeme menstruacije je misionarska poza. Možda će vam se činiti pomalo dosadna, ali u ovom slučaju će biti odlična da spriječite jače krvarenje. U ovoj pozi žena leži na leđima, a ispod stražnjice može staviti jastuk prekriven ručnikom. Tako će penetracija biti bolja što će smanjiti i otjecanje dodatne količine krvi. Ako žena želi dodatnu i pojačanu stimulaciju neka noge savije u koljenima i podigne ih prema bradi. Tako će penetracija biti bolja. Ova poza idealna je i ako žena pati od menstrualnih grčeva jer se minimalno miče i leži na leđima.

Stojeća pseća poza

U stojećoj psećoj pozi žena je u stojećem položaju, leđima okrenutima prema muškarcu. Nalazi se malo dalje od zida te se rukama i prednjim dijelom tijela savije u leđima naslanjajući se rukama na zid. To će olakšati penetraciju i smanjiti otjecanje krvi te menstrualne grčeve jer će u ovom slučaju krv cirkulirati u drugim dijelovima tijela.

Poza žlica

U ovoj pozi žena odlično može osjetiti penetraciju i dodire G točke i klitorisa, a osim toga, u “onim” danima ova će poza biti idealna jer ne zahtijeva pojačano kretanje. U ovoj pozi i žena i muškarac se nalaze na boku tako da je muškarac iza žene kako bi mogao prodirati u nju odostraga. Ako žena malo jače skupi noge, pojačat će trenje i ugodu za muškaraca, a u isto vrijeme će osjećati jaču stimulaciju klitorisa i G točke. Ako žena malo jače izvije leđa, muškarac će moći dublje prodirati, no svakako pripazite na to za vrijeme menstruacije, posebice ako imate menstrualne grčeve.

Poza leptir

U ovoj pozi žena leži na samom rubu kreveta dok su joj noge podignute visoko u zrak i nalaze se na ramenima muškarca koji stoji točno ispred nje. Muškarac rukama podigne njezine kukove do visine koja mu najbolje odgovara kako bi mogao prodirati u nju. Želite li pozu dodatno olakšati, ispod leđa možete postaviti jastuk i ručnik pa ćete tako biti u istoj visini.

Ako se osjećate loše, naduti ste i imate menstrualne grčeve, možda je upravo seks za vrijeme menstruacije ono što vam treba da se opustite, da se bolje osjećate, ali i da se zabavite. U slučaju da imate jače menstrualne bolove, orgazam uvijek možete doživjeti klitoralno. Dovoljno je samo da poželite jedan takav od muškarca i sumnjamo da će vam odoljeti.

Analni seks za vrijeme menstruacije

Osim ovih poza za seks, možete isprobati i analni seks. Analni seks je odlično rješenje tijekom menstruacije. Ako i inače prakticirate analni seks, možete mu se prepustiti i tijekom menstruacije. U prilog vam ide i to što nećete morati paziti oko toga hoće li negdje nešto i u kojoj mjeri procuriti. Dovoljno je da žena stavi tampon, a muškarac kondom i vaša seksualna avantura možete početi. Čim se prepustite užicima nećete se niti sjetiti da imate menstruaciju.

Naravno, kao i uvijek kod analnog seksa, bitno je poraditi na higijeni i na pražnjenju crijeva kako bi seks bio odličan, a prije samog analnog seksa se dobro operite. Jedino što vam kod analnog seksa za vrijeme menstruacije može pokvariti dojam je osjećaj napuhanosti i vjetrovi koji su pojačani za vrijeme menstruacije te menstrualni grčevi.

Neke žene za vrijeme menstruacije osjećaju i bolove u stražnjici, odnosno u anusu, što bi vam također moglo predstavljati problem kod analnog seksa. Naš savjet je da se ipak pokušate suzdržati od analnog seksa prva dva dana ciklusa kada su mogući menstrualni grčevi i bolovi u crijevima i anusu. Vjerujemo da će vaš partner razumjeti, a da ga ne bi ostao previše razočaran, uvijek ga možete počastiti s jednim oralnim seksom.

Oralni seks za vrijeme menstruacije

Orali seks za vrijeme menstruacije nije nemoguć niti rijedak. Prepuštaju mu se brojni parovi, a pogotovo oni u kojima žena ima menstrualne grčeve te od bolova prvih par dana niti ne pomišlja na seks. Ne postoji žena koja ne voli primati oralni seks jer se za vrijeme njega odvija direktna stimulacija klitorisa i žena tako najlakše može doživjeti orgazam.

Dakle, ako je vaša partnerica loše volje i ima jake bolove, zašto joj ne biste olakšali jednim odličnim oralnim seksom? Oralni seks za vrijeme prvih dana menstruacije najbolje je izvoditi tako da žena stavi tampon ili ako ste malo opušteniji, u toploj kupki. Napunite kadu toplom vodom i vi i vaš dragi uronite u svijet užitaka. Stimulirajući klitoris u kadi punoj vode, uopće nećete imati dojam da imate menstruaciju.

A kada vam prođu prvi dani ciklusa i krvarenje više nije jako, recite svom partneru da se ne mora ustručavati i da vas zadovolji i lizanjem klitorisa. Ako ćete se osjećati ugodnije i vi i on, možete i u ovom slučaju staviti tampon. Pred kraj menstruacije krvarenje je puno slabije pa ga nećete niti osjetiti. Najbolje tehnike lizanja pogledajte ovdje.

Naravno, kada on vas zadovolji, vratite i vi njemu istom mjerom i nagradite ga za trud. Nagrada će mu biti poticaj za sljedeći put. Neke od najboljih tehnika oralnog seksa za muškarce pročitajte ovdje.

Trudnoća za vrijeme menstruacije

Ako ste mislili da se u seksualne odnose za vrijeme menstruacije možete upustiti bez zaštite jer ne možete ostati u drugom stanju, varate se! Tijekom menstruacije možete ostati u drugom stanju iako su šanse za to male. No, ipak one postoje, kolike su one, to ovisi o duljini vašeg menstrualnog ciklusa.

Normalan menstrualni ciklus traje od 24 do 35 dana, a u prosjeku kod većine žena traje od 28 do 32 dana. Samo krvarenje traje od dva do sedam dana. Menstrualni ciklus se računa od prvog dana krvarenje pa do sljedećeg prvog dana krvarenja.

Ovulacija se obično javlja na sredini ciklusa i traje od 12 do 24 sata. U to vrijeme jajna stanica je spremna za oplodnju. Ovdje je bitno naglasiti da je životni vijek spermija duži od vijeka jajne stanice i on traje od 3 do 5 dana od ejakulacije.

Do trudnoće tijekom menstruacije može doći ako su vaši ciklusi nepravilni ili kraći pa ovulacija nastupi ranije, na primjer, deveti dan menstrualnog ciklusa. To se može dogoditi ako ste imali seksualne odnose šesti dan ciklusa. Što znači da spermij može preživjeti do ovulacije i tako može doći do trudnoće.

Iz tog razloga najbolja prevencija od trudnoće je upotreba kondoma. Kondomi štite od trudnoće i spolno prenosivih bolesti pa bi bilo najbolje da ih uvijek koristite, a ne samo za vrijeme menstruacije. Uz kondome se možete sigurno i bez bilo kakvih ustručavanja upustiti u seksualni odnos.

Još jedna stvar koju je bitno naglasiti je ta da su za vrijeme menstruacije tkivo i stijenke maternice puno osjetljiviji nego inače. Stoga kod žena koje su sklone upalama postoji veća mogućnost da obole od istih, da se upale vrate ili da se pogoršaju. Kod tih žena najbolje bi bilo da se ipak suzdrže od seksualnih odnosa za vrijeme menstruacije ili da se ni u kojem slučaju ne upuštaju u seks bez kondoma. Nikada se ne upuštajte u seksualne odnose za vrijeme menstruacije bez kondoma jer upravo on sprječava brojne infekcije.

Još i danas postoje žene koje se na neki način srame menstruacije ili se u te dane osjećaju neprivlačno, ružno, prljavo i nezainteresirano. I dok na to da se žena za vrijeme menstruacije osjeća nezainteresirano i neprivlačno utječu u najvećoj mjeri hormoni, na činjenicu da se neke tada osjećaju prljavo najviše utječe sram koji je na neki način i rezultat društva koje je donedavno menstruaciju smatralo nečim što se ne bi smjelo znati i o čemu se ne bi smjelo pričati, ona je na neki način bila tabu tema.

Ipak, stvari se polako mijenjaju iako je i dalje menstrualna krv u tv reklamama i dalje plave boje, a velik broj žena skriva uloške u trgovinama. Naš savjet je da se ne sramite svoga tijela jer i menstruacija je sasvim prirodna pojava. Ako se vi za vrijeme menstruacije osjećate spremnima za seks, zašto mu se ne bi prepustile. Zaboravite na ustaljene norme i sram.

Dakle, zaključak je da je seks za vrijeme menstruacije nešto sasvim normalno i nimalo nastrano. Važno je samo informirati se i sagledati stvari iz drugog kuta. Ako vam on odgovora, nema ništa loše u tome da u njemu uživate s vašim partnerom.

Autor: M.L., Foto: Vadym Drobot/Shutterstock