Kako navući kondom

kondom u ruci

Stupanje u spolne odnose treba biti onda kada su oba partnera zrela i svjesna onoga što čine. Razlog tome je što jedino u takvim situacijama oba partnera znaju što im je činiti ako ne žele da odnos završi neželjenom trudnoćom.

Nažalost zabilježen je porast broja trudnoća među maloljetnicama, a najviše zbog toga što nisu bile zrele u glavi da bi znale kako postupiti da se to ne dogodi. Vođenje ljubavi je nešto prekrasno i posebno, a takvim bi ga trebali doživljavati svi parovi.

Kada su oba partnera svjesna svega što se može dogoditi rizik od onog nepoželjnog se svodi na najmanju moguću mjeru, zbog čega je važno naučiti kako pravilno staviti kondom. Kako navući kondom? To je pitanje koje su mnogi tinejdžeri znali postaviti, a sve zbog želje da što prije stupe u spolne odnose.

Prvo što trebate učiniti je pronaći kondom koji vam odgovara i pažljivo pristupiti otvaranju paketića. Omot otvorite nježno prstima i pazite da ga ne oštetite, nikako ga nemojte otvarati škarama ili nožem jer ga tako možete samo oštetiti.

Ne žurite dok stavljate kondom jer bi nešto moglo poći po krivu. Čak je i početnicima dovoljno najviše 2 minute kako bi ga navukli pravilno i bez straha da bi kasnije mogao puknuti.

Jedan od najosjetljivijih trenutaka je onaj kada ga trebate staviti na samo spolovilo i to tako da se ne ošteti. Pazite da ne pogriješite stranu. Palcem i kažiprstom pritisnite zrak na vrhu kondoma i postavite na vrh spolovila te povucite kondom po cijeloj dužini spolovila, koliko god ide.

Sada ste spremi za uživanje sa svojom partnericom. Ne izvodite nagle pokrete i uživajte. Važno je da nakon odnosa na kraju ne rolate kondom nego ga samo povučete za vrh, obložite maramicom i stavite u koš za smeće. Bilo dobro kada bi oprali ili obrisali spolovilo.

Autor: S.Š., Foto: Tomas Jasinskis/Shutterstock