Frizure za svečane prilike

svečana frizura

Svečana prilika se približava brzinom svjetlosti. Bilo da se radi o vjenčanju, važnoj poslovnoj večeri, krstitkama, maturalnoj večeri ili promociji diplome želimo biti dotjerane do zadnjeg detalja. Odjeća je već izabrana i uparena sa pripadajućim cipelema i torbicom. Make up plan je već na mjestu. Jedino što nedostaje za potpuni dojam je savršen odabir frizure.

Pri odabiru one koja će nam najbolje pristajati uzmite u obzir kvalitetu svoje kose, boju, oblik lica i frizuru koju trenutno imate. Nužno je odabrati neku koja će vam pristajati, a ne samo onu koja vam se sviđa.

Također bitan aspekt je postojanost frizure. Npr. ako vam se sviđa bujna natapirana frizura, a imate tanku kosu, uz dosta stiliziranja, vjerojatno ćete uspjeti dobiti ono što želite, ali vaša kosa neće zadugo moći zadržati taj oblik.

Jednako tako, ako ste vlasnica kovrča a želite glatku ravnu frizuru, svakako je možete dobiti ali uzmite u obzir nekoliko faktora. Znojenje ili vlaga u zraku donose sa sobom frizz efekt.

Male sitne dlačice počet će stršati i vaša kosa će se uskoro pokušati vratiti u svoje prirodno stanje tako da biste na kraju večeri mogli završiti eventualno sa ponešto zaglađenijim kovrčama.

Za posebne prigode najbolje je odabrati poluležernu frizuru. Stroge zalizane punđe ili frizure fiksirane sa mnogo laka i gela stvar su prošlosti. Ova godina u frizerskim trendovima želi mekoću, pokretljivot i teksturu.

Provjerite kako napraviti glamuroznu cvjetnu punđu i zablistajte:

Još jedan odličan izbor je ležerna punđa, koji je apsolutni proljetni favorit. Možete čak i izvući nekoliko pramenova uz lice u potpunosti van kako bi zapravo dobili polovično raspuštenu kosu.

Želite li savršeno stiliziranu, urednu, a opet zaigranu ležernu punđu koja pristaje u svakoj situaciji opisat ćemo vam korake kojima do nje možete stići. Čistu kosu koju ste bogato nahranili regeneratorom posušite u potpunosti.

Uzmite češalj sa širokim zubcima i razdvojite kosu od uha od uha stražnjeg dijela kose. Svežite stražnji dio u niski rep i podijelite na 4 ili 5 pramenova koje ćete uviti na figaro. Lagano omotajte kovrče oko baze i pričvrstite diskretnim ukosnicama.

Kada ste gotovi sa bazom punđe pređite na dio kose koji je ostao raspušten. Pronađite svoj prirodni razdjeljak i jednako tako figarom napravite 3, 4 kovrče. Kovrče blago poprskajte lakom kako se ne bi opustile tijekom večeri i ukosnicama ih povežite sa punđom.

Sve poprskajte vrlo malom količinom laka. Ako želite staviti vlastiti pečat na ovu punđu, možete je pomaknuti i na stranu kako nebi bila precentrirana i možda ubaciti i cvijet, veliku ukosnicu sa štrasom, vrpcu ili nešto drugo. Želimo vam postojanu frizuru i fantastičan provod.

Autor: L.K., Foto: Valua Vitaly/Shutterstock