Frizure za tanku kosu

tanka-kosa

Ljepota možda nije najvažnija, ali nema ničeg lošeg u vođenju računa o svom izgledu. Dobar izgled često znači i dobro zdravlje, pa brinući se o jednome utječemo i na drugo. Kako bi nam koža bila zdrava, trebamo birati preparate od kojih će biti čista, mekana i podatna. Isto je i s kosom – održavajući je lijepom, činimo je i zdravom. Iako se ponekad čini suprotno, sjajna, mekana i njegovana kose nije nemoguća misija. Potrebno je samo znati prepoznati koji tip kose imate i prema tome birati proizvode koje ćemo koristiti za nju.

Ljudi s oštrom kosom često misle da bi izgledali puno bolje kada bi ona bila mekana i pahuljasta. Ali i tanka kosa ima svoje negativne strane. Teško ju je oblikovati, jednom kada i napravimo frizuru, ona prije pada i lako se zalegne. Tanka kosa brže se oštećuje, puca i suši se. Ako imate tu sreću da vam je kosa tanka i kovrčava, zasigurno vam je lakše napraviti frizuru jer je takva kosa i podatnije. A kako bi tanka kosa ipak lijepo izgledala, vrlo je važno pronaći odgovarajuću frizuru – jednu od onih oko kojih nema puno petljancije, već i sam način šišanja lijepo oblikuje kosu. Takve frizure donosimo vam dalje u tekstu.

Ako imate tanku kosu tada znate da je u ovom slučaju iznimno važan način šišanja. Poznato je kako tanka kosa uvijek izgleda sjajnije, a to se događa onda kada ima oštri rez. Svaka žena s tankom kosom morala bi se redovito šišati. Savršeni izgled moguće je postići ravnim šišanjem i uz puni rez. Upravo zbog toga kosa izgleda sjajnije i zdravije. Jasno je kako svi s tanjim vlasima isto tako mogu imati lijepe frizure.

Frizure za tanku kosu

Bob

Bob frizura ne samo da je trenutno najpopularnija među ženskom populacijom, nego je i odlična frizura za tanku kosu. Ako je dobro ošišana, kosa s bob frizurom može izgledati bujno, a profil savršen. Bob frizura odlična je za mnogo različitih stilova. Budući da odlično izgleda i kao razbarušena i kao ravna frizura, može se nositi u mnogim prilikama. Jednako je dobro nose žene koje žele malo strožu eleganciju, kao i one koje žele ležeran, ili čak pomalo divlji izgled.

Bob frizura može se šišati na više načina. Može biti s više ili manje stanjenom kosom, veće ili manje dužine, po želji stepenasto ošišana, što će posebno dati volumen tankoj kosi. Frizura uvelike ovisi o vašem tipu kose, ali i obliku lica, odnosno glave. Jednostavna je i za održavanje, lako se diže u rep ili od nje rade druge, kompliciranije frizure. Nije ni čudo što je već toliko dugo najtraženija frizura među ženama i to ne samo trendsetericama.

Iako je najčešće ravan, bob može biti i asimetričan. Tada se nosi s razdjeljkom na stranu, pa je kosa s one strane razdjeljka, gdje je ima manje, nešto kraća. Razlike u dužini nisu velike, već dovoljne da frizuru učine zanimljivom.

Lob

Koliko god volimo bob, toliko volimo i lob. Od klasičnog boba razlikuje se po tome što je u stražnjem dijelu nešto kraći, pa se dužina povećava prema prednjem dijelu kose. Koliki će pad biti ovisi o želji osobe koja frizuru i nosi. Lob je odlična frizura za sve žene jer stvara lijep profil, a posebno dobro stoji ženama tanke kose jer se lako oblikuje. Od ovakve kose puno je lakše napraviti rep ili punđu, jer je kosa nešto duža nego kod običnog boba.

Pixie frizura

Iako ova frizura zahtjeva drastično šišanje, mnoge žene rado se odlučuju upravo na nju jer ima mnogo prednosti. Jako kratko ošišana kosa ne samo da je idealna za održavanje, nego mnogim ženama stoji jako slatko. Ako imate lijep oblik lica i dobrog frizera, a pogotovo ako imate i tanku kosu, onda svakako preporučujemo da se barem jednom u životu ošišate na pixie.

Žene s tankom kosom vole ovakve frizure jer se teško zalegnu, a u samo par poteza prstima kroz kosu i tek malo preparata u obliku gela ili silikona, mogu iznositi ne samo odličnu frizuru nego i stil. Ako se bojite da ćete s kratkom kosom izgledati kao dječak, podsjećamo vas da uz samo malo nakita i make-upa, možete izgledati poput dive. Nevjerojatno je kako kratke frizure mogu izgledati profinjeno i ženstveno!

Jako duga kosa

S druge strane, tanka kosa voli i jako dugu kosu, ravno ošišanu. Žene s debljom kosom moraju trošiti puno vremena da bi dugu kosu ispeglale i natjerale da stoji ravno, dok one s tankom samo trebaju oprati je i pustiti da sama padne. Ipak, ženama tanke kose preporučuje se da kosu i za ovakvu frizuru ošišaju malo stepenasto, kako bi oko glave dobile volumena, odnosno kako im se frizura ne bi zalegla. Također, preporučljivo je koristiti i šampon za suho pranje kose koji će ovakvu frizuru činiti još bujnijom.

Savjeti za održavanje tanke kose

Kao i uz svaki drugi tip kose, tako i uz tanku možete napraviti razne frizure s kojima ćete se osjećati kao kraljica ili princeza. Znate li kako postići volumen na kosi? Jeste li znali da četke i češljevi mogu napraviti volumen? Uz pomoć njih možete natapirati kosu kako bi bila što bujnija. Prilikom sušenja kose četkom sa zupcima možete podignuti kosu kod korijena i tako dobiti bujniju frizuru.

Osim češlja možete se poslužiti uvijačima, jer kovrče pomažu oblikovati tanku kosu i dati joj više živosti. Kosu uvijek sušite suprotno od njenog rasta kako bi je podignuli od vlasišta. Ako želite napraviti punđu uvijek se možete poslužiti umjetnom spužvicom, koja će podignuti kosu i dati joj bujniji izgled.

Osim tapiranja pomaže i pravilno šišanje. Uz oštre i pune rezove te ravnanje kose dobit ćete savršenu frizuru kao stvorenu za svečane prilike, ali i za ležerno izdanje. Kosa koja lagano pada sa svakom dlakom na svom mjestu, frizura je za sve dame koje ne vole pretjerivati. Tanka kosa traži poseban način njege, a to su proizvodi koji u sebi sadrže sve sastojke potrebne za veći volumen. Prilikom sušenja nastojte je ne tretirati previše, jer sve ostalo je mučenje.

Šamponi predviđeni za tanku kosu nježniji su od ostalih, zbog čega kosu možete oprati češće bez rizika od učestalog mašćenja. Ali i za takve situacije postoji rješenje, a to je visoki rep s kojim ćete zakamuflirati masnu kosu.

Autor: V.B., Foto: Grekov’s/Shutterstock