Puma tenisice – jednostavna sportska elegancija

Puma tenisice, Foto: www.puma.com

Želite li kupiti nove tenisice, a niste pristalica izrazito sportskih modela koje proizvode gotovo svi proizvođači sportske obuće, onda su za vas pravo rješenje Puma tenisice. Njihova je najvažnija karakteristika to što uspješno kombiniraju sportsku stranu sa svakodnevnim načinom života; proizvode tenisice nalik na udobne cipele koje se mogu obući u bilo kojoj prigodi.

Puma je jedan od vodećih svjetskih sportskih marki, a osnovali su je braća Dassler u Njemačkoj 1924. godine. Prvi veliki uspjeh braća su doživjela na Olimpijskim igrama burne 1936. godine kada je atletičar Jesse Owens osvojio četiri zlatne medalje trčeći upravo u njihovim tenisicama. Gotovo 20 godina poslije kreirali su prve kopačke koje je proslavio jedan od najboljih nogometaša svijeta ikada, Brazilac Pele.

Braća su tek 1958. godine predstavila karakterističan Puma znak; zakrivljenu crtu okrenutu prema stopalu, koja se u različitim varijacijama zadržala do danas. U godinama koje su slijedile Puma se profilirala u prvog proizvođača tenisica koji je koristio naprednu tehnologiju.

Puma tenisice izrađene su od kože, glatke i brušene. Osim u tradicionalnoj bijeloj boji, dolaze i u svim ostalim nijansama. Ženama su tako na raspolaganju crvene, roze i žučkaste tenisice sa znakom u malo tamnijem tonu iste boje. Mogu se nositi na traperice, trenirke, ali i kratke sportske šorceve, odnosno kratke hlačice.

Crne, tamno plave i tamno smeđe tenisice Puma najčešće proizvodi za muškarce koji će ih rado nositi umjesto cipela, kako po danu tako i navečer. Tvrtka je dizajnirala i cijeli niz modela za najmlađe, u bijeloj, svijetlo plavoj i rozoj boji. Iako je najpoznatija upravo po svojim ležernijim modelima, Puma nije ništa manje uspješna ni u proizvodnji obuće za različite sportove.

Uz već spomenute primjere iz povijesti koji su se zadržali do današnjih dana, Puma proizvodi i specijalne kolekcije za jedrenje u bijeloj boji. Među motoristima su osobito popularne visoke tenisice u crnoj boji koje odlično štite noge. Prije nekoliko godina na tržište su izbacili limitiranu seriju klasičnih Pumica u novom ruhu, pa su tako nekada umjereniji tonovi dobili svoje nasljednike u mnogo jačim, jarkim nijansama crvene, zelene, žute i plave boje.

Brojni su svjetski dizajneri kreirali za Pumu: od Alexandera McQuena do Yshure Mihare, pa se s pravom može reći da Puma tenisice počinju u sportu, ali završavaju u modi. Njegujući stil jednostavne sportske elegancije ta je tvrka s vremenom razvila kvalitetan i moderan proizvod koji se prodaje u više od 120 zemalja.

Autor: I.H.  Foto: www.puma.com