Svilene čarape i hulahopke

carape

Niste sigurni kako se odjenuti za određenu priliku, nije problem. Dovoljno je samo informirati se na potrebnim mjestima i vaš će uspjeh biti zagarantiran. Pretpostavka je kako u svemu tome niste razmišljali koje čarape iskombinirati.

Kada nosite ravne cipele, obucite prozirne čarape. Sjajne čarape ne funkcioniraju najbolje sa ravnim cipelama. Ako nosite prozirne čarape tijekom zimskih mjeseci, uskladite ih sa bojom gornjeg dijela odjeće koji ste odjenuli.

Pobrinite se za svoje čarape tako što ćete ih prati ručno u mlakoj vodi sa deterdžentom za osjetljive tkanine. Ako ih baš morate prati u mašini, stavite ih u vrećicu za sitne komade odjeće – ako ju nemate, uzmite jastučnicu.

Nakon pranja i ispiranja, zamotajte čarape u meki ručnik kojim ćete iscijediti višak vode i tada ih objesite da se osuše. Na taj ćete način izbjeći da vam se čarape oštete, a sigurno vam nije do toga da ih kupujete svako malo.

Ako volite nositi hulahopke ispod hlača tijekom zime, one sjajne (svilene, kliske) bit će mnogo bolje nego ljepljive hulahopke. Nogavica hlača koja se zalijepi na hulahopku zaista nije lijepi prizor.

Crne hulahopke su pregrube i rijetko atraktivne. Radije izaberite tamno sivu nijansu. Ako ste ipak ljubitelj crnih hulahopki i ako se radi o zimskim mjesecima, kako bi izbjegli grub izgled naš je savjet da odaberete one sa uzorkom.

Želite li ih čim dulje koristiti najbolje ih je spremati u plastičnu ili platnenu vrečicu iz razloga kako bi izbjegli njihovo rastezanje. Izbjegavajte čuvanje čarapa van vrečice.

Foto: oksana2010/Shutterstock