Sandale rimljanke

rimljanke

Ljeto nam je napokon stiglo i vrijeme je za novu obuću. Otvorene sandale, cipele ili balerinke pravi su izbor za vruće ljetne dane i visoke temperature koje ih prate. Ukoliko još uvijek niste osvježile svoju garderobu ljetnim cipelama ili sandalama, sada je krajnje vrijeme za to. Ovog ljeta ponovo su in sandale rimljanke.

Sandale rimljanke, drugim nazivom gladijatorice svake su sezone sve više popularne. Lagane, otvorene i prilagodljive, pristaju svim odjevnim kombinacijama i svakoj ženi bez obzira na dob. Zanimljive su i privlače poglede pa ćete biti primjećeni gdje god krenuli.

Kao što im samo ime kaže, prvi su se puta počele proizvoditi u Rimu, Italiji, a prvobitni materijal bio je koža. Vezale su se oko gležnjeva posebnim vezicama. Kako se moda mijenjala, a proizvodnja razvijala, tako su i rimljanke poprimale ljepši oblik i izgledale mnogo bolje. Više nisu bile neugledne, već su vezice postale tanje, estetski prigodnije, a džonovi su bili udobniji.

Kasnije se njihovo nošenje proširilo diljem svijeta, a danas su neizostavni odjevni predmet svake modne piste. Nose ih gotovo sve manekenke, glumice i ostale poznate ličnosti, a sve češće možemo ih viđati i na ulicama.

Ovog su ljeta u modi vesele boje, naročito pastelne pa zasigurno nećete pogriješiti odaberete li rimljanke zelene, plave ili ružičaste boje. Lako ih je kombinirati na svu odjeću, bila to ljetna haljine laganih materijala ili dulja, svečanija suknja. Ne izgledaju loše ni sa lanenim hlačama, bile one kraće ili dulje.

Osim pastelnih boja, možete odabrati neutralniju ili crnu boju rimljanki. Tada ih možete obući i na traperice, a imaju li uzorke kao što su životinjski, cvjetni uzorci ili neki zanimljivi print, tunika će odlično odgovarati u kombinaciji s njima. Koju god odjeću odabrali, rimljanke odlično pristaju.

Cijene sandala nisu visoke, a možete ih pronaći u gotovo svim prodavaonicama odjeće i obuće.

Autor: D.Š. Foto: Venus Angel/Shutterstock