Puder za masnu kožu

žena koja se šminka

Vjerojatno ste se dosada već imali priliku susresti s informacijom kako postoji nekoliko tipova kože od kojih svaki ima neke svoje karakteristike po čemu ih se može izdvojiti. Dakle postoji normalna, suha, masna i mješovita koža. Masna koža poznata je po tome što osobe koje ulaze u tu kategoriju imaju proširene pore i masnu površinu na kojoj se vrlo često mogu pojaviti akne.

Međutim kako ne bi mislili da je masna koža poznata samo po negativnim stvarima činjenica je kako sve one osobe koje imaju masnu kožu imaju veće šanse da im koža dulje vremena izgleda mlađa.

Potrebno je znati kako masnu kožu ne smijete prejako stiskati tokom čišćenja, jer se može dogoditi da pojačate rad lojnih žlijezda, zbog čega će upravo one izlučivati puno više sebuma dok će površinski slojevi ostati suhi i prije svega dehidrirani.

Koliko trebate voditi računa o njezi lica tijekom čišćenja isto tako trebate voditi računa tijekom šminkanja. Naime puno je onih žena koje tijekom kupovine određenih preparata ne razmišljaju o tome koja bi šminka zapravo odgovarala njihovom licu.

Prije toga je potrebno ako već ne znate, istražiti koji tip kože imate i što bi vama odgovaralo. Ako niste sigurni pitajte kozmetičara, ili pročitajte na samoj deklaraciji proizvoda. Također treba biti oprezan kada birate puder, jer ipak se radi o sredstvu koje ćete držati na svom licu barem osam sati na dan.

Potrebno je izabrati kvalitetan puder i prije svega puder koji odgovara masnoj koži. Kod biranja samog pudera potrebno je izabrati onaj puder koji će sakriti sve vaše nedostatke, a da pritom to ne izgleda neprirodno.

Idealan puder za masnu kožu je upravo onaj puder koji u sebi ne sadržu ulja i koji će vašoj koži dozvoliti da diše. To su prije svega matirani puderi bilo u prahu, ili u obliku kamena koji će prije svega upiti višak masnoće i spriječiti taj masni sjaj na licu.

Puder nikako nemojte nanositi prstima nego to uvijek činite pomoću predviđene spužvice, kako ne bi opet nanijeli masnoću koju pokušavate sakriti.

Autor: S.Š., Foto: gosphotodesign/Shutterstock