Stepenaste frizure

žena s plavom kosom

Želite li neku malo veću promjenu u svom životu uvijek se možete odlučiti za promjenu frizure, odnosno za neko šišanje koje ne samo da će vas osvježiti nego ćete se ujedno i bolje osjećati. Naime pogledate li malo unazad možete primjetiti kako stepenaste frizure već neko vrijeme drže sam vrh što se tiče popularnosti, a kako i ne bi kada su poprilično lake za održavanje.

Za stepenastu frizuru ne trebate imati kosu do struka dovoljno je da njezina dužina seže do ramena, a velik broj frizera složit će se sa činjenicom kako je poluduga kosa proglašena zlatnom sredinom što se tiče idealne dužine.

Kosu možete ošišati stepenasto, ili ju možete stanjiti. Osim toga postoji nekoliko načina stepenastog šišanja čije frizure mogu podići sjaj ne samo kovrčavoj kosi nego i onoj ravnijoj.

Iako se na neki način radi o idealnoj frizuri potrebno je znati kako osobe s tankom kosom trebaju paziti.

O čemu se točno radi? Naime naglasak kod stepenastih frizura leži zapravo u stanjivanju kose, zbog čega bi sve one žene koje već imaju tanku kosu trebale biti posebno oprezne.

Odnosno kod njih frizer ne bi trebao previše stanjivati kosu, jer će se postići sasvim suprotan efekt.

Isto tako treba paziti ako dužina kose ide preko ramena. Naime sve žene s tankom kosom moraju paziti da im izgled ne bude sasvim suprotan od onog koji ste očekivali.

Nije ni čudno zašto se stepenasto šišanje smatra najpogodnijim za sve one osobe koje imaju gustu kosu.

Naime ako niste znali postepeno šišanje smanjuje samu težinu kose, što je još jedan od razloga zašto se ide na stanjivanje vrhova. Svaki frizer treba voditi računa da prijelazi budu lagani, odnosno nježni.

Sve žene s loknicama trebaju biti posebno oprezne kako loknice ne bi bile previše ošišane, odnosno kako žena na kraju ne bi izgledala kao pudlica.

Autor: S.Š., Foto: dinkat/Shutterstock