Puder, oružje za izjednačavanje tena

Djevojka s puderom na licu, Foto: Malyugin/Shutterstock

Rijetke se sretnice mogu pohvaliti besprijekornim tenom, njega je teško imati. Ako spadate u većinu, složit ćete se da bez pudera ne možete izaći iz kuće. Oni se lako nanose i ugodni su na koži. Vizažisti upozoravaju kako puderi nisu maska, već oružje izjednačavanja tena. Na tržište se svako malo plasiraju nove vrste s najnovijim mogućnostima.

Prije nego što krenete nanositi puder na lice, obavezno očistite kožu, osvježite tonikom i stavite hidratantnu kremu. Kada krema upije, tekući se puder nanese na sredinu lica, preko nosa i obraza, te se razmaže po cijelom licu, laganim pokretima prema rubnim dijelovima lica. Za prirodniji izgled puder “utapkajte” i obratite pažnju na ujednačavanje.

Kremasti puder je idealan za mješovitu kožu jer ima mogućnost apsorpcije neželjenog sjaja i koži daju baršunasti izgled. Nanosi se suhom spužvicom jer onda djeluje prozračnije. Puder u sticku često ima funkciju ‘2 u 1’ i služi kao korektor i puder u jednom. Ako imate masnu kožu izbjegavajte ih jer je stick masan sam po sebi i samo će skliznuti s mjesta na koje ga želite staviti. Ovo je odlično rješenje za tamne podočnjake, prištiće i crvenilo.

Puder u kamenu za mnoge je staromodan, no kao da se opet vraća na scenu. Odličan je izbor za masnu kožu jer čestice pudera upijaju masnoću i daju mat izgled. Puder u prahu najbolje je koristiti za brze popravke na licu ili kao završni puder koji se nanosi na tekući.

Svaka žena, uključujući i djevojke s naslovnice, sanja o blistavom, savršenom tenu. Većina ih ima nepravilnosti koje se uz malo vježbe može popraviti kvalitetnim puderom i u kratkom vremenu moći ćete postići savršen, ujednačen i svjež ten.

Svakom tipu kože odgovara određeni puder, nemojte biti uvjereni da ako je vašoj prijateljici neki puder odličan da će biti i vama. Puderi bi trebali imati i zaštitnu funkciju, oni štite vaše lice od hladnoće, vjetra, nečistoća, sunca, pomažu joj da diše, hidrira je i regenerira. Ako imate masnu kožu, ne preporuča se da koristite puder koji sadrži ulje.

Autor: I.H., Foto: Malyugin/Shutterstock