Prirodna krema za bore oko očiju

njega ociju

Područje oko očiju morate njegovati posebnim preparatima ako želite nego zavesti lijepim pogledom, a više nemate 18 godina. S vremena na vrijeme si pogledajte u oči! Učinkovita njega područja oko očiju treba početi već u dvadesetim godinama života, a ne kada uočite prve bore. Njegu područja oko očiju ne biste smjeli preskakati nego vodite računa da to uvrstite u vašu dnevnu higijenu.

Trebate znati da kremu za oči nanosite samo na područje ispod očiju, nikako na kapke. I sami možete napraviti prirodnu kremu za područje oko očiju. Napravite gel od bršljana koji učvršćuje kožu i smanjuje otekline. Biljke bršljana koristite svježe ili osušene.

Za izradu gela potrebno vam je dva decilitra destilirane vode, 25 grama ružinih pupoljaka, dvije jušne žlice listova bršljana, jedna jušna žlica različka, 40 ml ružine vodice i jedna jušna žlica sjemenki lana.

Listove bršljana, pupoljke ruže i različak prelijte kipućom vodom i pustite da sve odstoji dva sata. Nakon toga sve ocijedite i dobro pritisnite biljke. U međuvremenu u vrućoj vodenoj kupki zagrijte ružinu vodicu i time prelijte sjemenke lana. I to neka stoji dva sata kako bi nabubrilo.

Ocijedite sve kroz cjedilo i sjemenke lana istisnite. Pomiješajte sve sa biljnim čajem, pretočite u tamnu bocu i čuvajte na hladnom. Koristite pripravak dva dana poslije umivanja. Nanesite gel na područje ispod očiju i nakon toga nanesite kremu protiv stvaranja bora.

Kada stavljate kremu, vodite računa da ne trljate i ne vučete po očima, nego stavite na prst kremu u količini zrna graška i lagano tapšajte od unutarnjeg kuta oka prema vanjskom.

Bore oko očiju i natečenost možete smanjiti ako natopite gazice sa maslinovim i bademovim uljem, ostavite da djeluju dvadeset minuta na očima.

Ako vas muče suzne vrećice i podočnjaci nakon ustajanja, stavljajte naizmjence toplo-hladne obloge na oči. Radite to petnaestak minuta, a završite s hladnim oblogom. Na podočnjake možete staviti i dvije hladne ploške krastavca i to će smanjiti otekline.

Autor: S. G., Foto: Andresr/Shutterstock