Pospremanje ormara

pospremanje ormara

Mjesta u vašem ormaru nema baš za svu odjeću pa se zato neke odjeće treba i riješiti. Kako bi svoj ormar doveli u red, važno je da se s vremena na vrijeme rješavate stvari koje vam više ne trebaju, kako bi vam ormar disao. U nastavku vam donosimo nekoliko savjeta kako da raspoznate koji komadi odjeće vam više nisu potrebni.

Sva odjeća koja vam je preuska, samo bespotrebno zauzima prostor u vašem ormaru. Uska odjeća je vrlo vjerojatno vaša stara odjeća koju vi više nećete niti odjenuti, a bez veze će se samo nagomilavati u vašem ormaru i zauzimati mjesto. Takvu odjeću radije poklonite!

O grudnjacima kojima ispada žica niti ne moramo previše pisati. Takvih grudnjaka se odmah riješite jer više nisu upotrebljivi. Ne forsirajte njihovo nošenje koliko god vam bili dragi, jer se može ozlijediti. Zato ih odmah nakon što žica probije, bacite.

Svu odjeću koja nadražuje vašu kožu te nakon koje vam se pojavljuje osip, bacite. Takvoj odjeći nije mjesto u vašem ormaru, a ako vam smeta sada, smetat će vam uvijek pa je najbolje da je se što prije riješite.

Naravno u vašem ormaru sigurno postoje komadi odjeće koje nikada nećete odjenuti. Ako je do sada prošlo već više od godinu dana, a da neki odjevni komad niste obukli, znači da niti nećete. Riješite se takve odjeće, te oslobodite prostor u svome ormaru, bolje ćete se osjećati.

Stari kostimi, koje ste uglavnom nosili na posao, a sada ih više ne nosite, sigurno vam više neće trebati pa je nepotrebno da ih bez veze čuvate i time zauzimate mjesto u ormaru. Takvi kostimi su se već sigurno i isprali u pranju te dali svoje pa je krajnje vrijeme da ih se riješite.

Uz pomoć naših savjeta pročistite svoj ormar te mu dajte potpuno nov i svjež izgled. Nakon toga ćete više voljeti otvoriti ga i odjenuti robu bez razmišljanja što obući.

Autor: A.Z., Foto: Kiselev Andrey Valerevich/Shutterstock