Pomoć za zaposlene mame

zaposlena mama

Nakon rođenja djeteta dolazi do velikih promjena i svaka ih mama mora spremno dočekati. Situacija se promijenila i na vama je odgovornost prema svom djetetu da mu pomognete kako bi odrastanje prošlo u najboljim uvjetima. Sada je potrebno uskladiti obaveze koje imate prema poslu i obitelji.

Mnoge mame nakon što se vrate na posao nakon porodiljnog suočavaju se sa teškom situacijom u kojoj se moraju iznova priviknuti na posao i radne obaveze. Pored toga što moraju biti spremne odraditi cijeli radni tjedan nakon posla ih čeka vrijeme koje moraju posvetiti djeci.

Zbog toga postoje bliski prijatelji i rodbina koji mogu pomoći i uskočiti, a svaka mama bi ponekad morala pronaći način kako da se opusti i uhvati nekoliko minuta na dan samo za sebe. To je važno jer će samo tako moći skupiti dovoljno energije kako bi mogla funkcionirati.

Stručnjaci su se složili kako je važno da svaka mama pronađe jedan hobi pomoću kojeg će moći ispucati svu negativnu energiju koja se nakupila tijekom dana, a koji će joj priuštiti malo zadovoljstva. Nekim mamama je to slikanje, nekima šivanje, a nekima pisanje. Važno je da se zbog tog hobija bolje osjećate.

Dogovorite se sa suprugom kako bi jedan dan u tjednu izveo djecu u park da bi mogli obaviti sve ono što niste tijekom tjedna. Nekim ženama je tih par sati potrebno kako bi očistile stan, dok druge koriste slobodno vrijeme da bi se malo opustile pred televizorom ili čitale knjigu.

Jeste li znale da je vježbanje najbolji način da popravite svoje raspoloženje? Dokazano je kako se vježbanjem tjera depresija i sva negativna energija pa se pokušajte organizirati i jedan dio u danu posvetiti treningu. Vježbati možete i kod kuće, a ako imate orbitrek ili neku drugu spravu teretana vam i ne treba.

Sve mame bez obzira koliko godina imale moraju imati i malo vremena za ženske razgovore. Dogovorite se sa suprugom ili nekim drugim iz obitelji da vam pričuva dijete kako bi mogli otići na kavu s prijateljicom.

Autor: S.Š., Foto: Monkey Business Images/Shutterstock