Nedostatak seksa kod muškaraca

muškarac na krevetu

Možda ste čuli za onu izreku da PMS kod muškaraca znači premalo seksa. No, to i nije toliko neistinito koliko se na prvu čini. Jednako kako kod muškaraca tako i kod žena, nedostatak seksa uzrokuje određene posljedice koje mogu utjecati na nečiji karakter i ponašanje.

Nesanica

Možda seks sam po sebi kod nekih nema poveznicu sa spavanjem, ali većina nakon dobrog seksa osjeća mir i ispunjenost nakon koje je najslađe zaspati sa svojim partnerom/partnericom. Nakon seksa se otpuštaju hormoni zasluženi za mir i spokoj pa je najlakše zaspati. Tada se tijelo bolje odmori i ujutro je spremnije za novi radni dan.

Depresija

Seks nas sve čini sretnima i dobro raspoloženima iz čega možemo izvesti zaključak da ako nam manjka seks, samim time nam nedostaje i doza sreće i raspoloženja. Jedno američko istraživanje je došlo do zaključka da pojedinci koji bez seksa zapadaju u depresivna stanja imaju dvostruko veću mogućnost za obolijevanja od depresije.

Nervoza i živčanost

Bez seksa većina nas biva nervozna te nam živci često popuste pa se tako iskaljujemo na drugima i planemo na stvar na koje inače ne bismo. Uzrok tome leži u hormonima koji se opuštaju tokom i nakon seksa te djeluju opuštajuće na naš um i tijelo. U prošlosti su ginekolozi pomagali postizanje orgazma kod žena radi liječenje ženske histerije.

Nedostatak samopouzdanja

Kad nemamo redoviti seks naše gledište prema sebi se mijenja, skloniji smo zapuštenom izgledu i higijena je rjeđa i slabija. Žene se odijevaju u vrećaste trenirke, a muškarci su skloniji muškom društvu i televiziji. Samim time samopouzdanje nam se smanjuje i sve su nam manje šanse za učestaliji seks.

Neravnoteža hormona

Kako se hormoni ispuštaju tokom i nakon seksa, tako se oni zadržavaju kod neredovitog seksa ili kada ga uopće nema. Time dolazi do disbalansa hormona i ako ne pronađemo način za regulaciju hormona putem nekog sporta, aktivnosti ili hobija mogli bismo se početi debljati ili naglo mršavjeti, a da uopće nismo svjesni zbog čega nam se to događa.

Slabija koncentracija

Ljudi koji češće prakticiraju seks motiviraniji su na poslu i koncentracija im je puno bolja. Dok je kod neredovitog seksa čovjekov poriv za uzbuđenjem, konkurencijom i aktivnošću umanjen.

Autor: J.S., Foto: Captblack/Shutterstock