Maturalna zabava

djevojke na maturalnoj zabavi
Djevojke na maturalnoj zabavi, Foto: Petrenko Andriy/Shuttestock

Maturalna zabava je vrijeme za svakog srednjoškolca da na poseban način zablista i uđe u drugu fazu života, u razdoblje zrelosti. Radi se o prekretnici gdje jedan dio učenika kreće smjerom daljnjeg školovanja, dok se drugi odlučuju za zapošljavanje i prijevremenu neovisnost. Maturalna zabava je trenutak tulumarenja i opuštanja uz najdraže prijatelje s kojima ste dijelili školske klupe 4 godine.

Iako su u prvom planu djevojke sa svojim svečanim toaletama, ni dečkima nije svjedeno, jer i oni moraju taj dan izgledati savršeno. Izbor je velik, a mogu se odlučiti između klasičnih odijela, ili možda više varijante koja pogoduje njihovim godinama.

Nije pogrešan odabir ako se odluče za hlače od kepera, ili pamuka, a mogu proći i traperice. S tim da gornji dio ipak mora malo više odgovarati prilici, pa tako mogu odabrati košulju. Boja nije važna, bitno je da se uklapa s cjelokupnim outfitom.

Ako želite biti faca i istaknuti se u mnoštvu maturanata, uvijek se možete odlučiti za traperice, košulju i kravatu, pa čak i tregere te neizostavni sako od samta. Tako ćete ostaviti dojam da znate što radite i svjesni ste svog izgleda.

Djevojke su ipak druga priča. Maturalna zabava za njih je ono što je mladenki njen dan vjenčanja. To su pripreme koje uključuju više toga, poput frizure, šminke, haljine i ostalih modnih dodataka.

Mjesta greškama nema, a izgled mora biti doveden do vrhunca. Za takav ishod najbolje je krenuti s pripremama na vrijeme. Djevojke mogu birati između kratkih, koktel haljina uz koje je dovoljno imati samo malu torbicu.

Frizura neka bude jednostavna, polupodignuta ili valovi koji već duže vrijeme krase sve naše poznate dame. Make up ovisi o odabiru toalete, a uz kratke haljine uvijek možete šarati između crvenog ruža ili blaže nijanse.

Odlučite li se za blažu nijansu ruža i jednostavniju haljinu, nećete pogriješiti ako stvorite dramatičan izgled svojih očiju uz smokey eyes.

Krinoline i duge večernje tolaete jesu prekrasne, ali dobro razmislite želite li izgledati kao starija diva na crvenom tepihu ili kao djevojka u svojim najboljim godinama. Krinoline su nezgodne za ples i zbog toga ne toliko popualaran odabir.

Cipele su ključne i one moraju biti odabrane s oprezom. U njima morate izdržati cijelu noć i pokušati proći bez žuljeva. Najbolji način je da u njima provedete određeno vrijeme prije maturalne zabave.

Uživajte u večeri i opustite se s vama dragim ljudima.

Autor: S.Š. Foto: Petrenko Andriy/Shuttestock