Kako izravnati kosu

ispeglana kosa
Ispeglana kosa, Foto: Trifonov Igor/Shutterstock

Kosa može biti valovita, ravna i prepuna kovrča. Kako je u prirodi čovjeka da uvijek želi ono što nema, tako ne iznenađuje što većina žena s blagom valovitom ili kovrčavom kosom ponekad želi stvoriti izgled s ispeglanom kosom na kojoj će nestati tragovi nekadašnjih loknica. To je moguće, ali ponekad za željeni rezultat mora postojati strana koja će ispaštati kao što je vaša kosa u ovom slučaju.

No i taj je problem dobio svoje rješenje zahavljujući brojnim idejama od tima stručnjaka koji su si dali truda kako bi svaka žena mogla istovremeno imati izgled iz snova, a opet bez većih posljedica.

Ravnanje kose moguće je na nekoliko načina. Sve ovisi o tome kakva vam je kosa i njena tekstura. Ako imate blago valovitu kosu, uvijek se možete odlučiti za kombinaciju četke i fena, klasično feniranje koje je moguće odraditi kod kuće i u frizerskom salonu.

Nažalost dame koje imaju prirodne i sitne kovrče moraju razmisliti o nekom drugom rješenju. Za njih je osmišljena sljedeća varijanta. Radi se o pegli koja jedina ima mogućnost izravnati te nestašne kovrče.

Kako kosa kasnije ne bi bila suha, oštećena i bez sjaja, poslušajte neke od savjeta koji vam mogu pomoći. Prilikom kupnje pegle pazite da niste kupili najjeftiniji model. Nije bez razloga što neki koštaju malo više. Pokušajte odabrati profesionalne modele koje koriste frizeri.

Osim toga uvijek se odlučite za one pegle koje na sebi imaju mogućnost regulacije temperature tako da ne morate bespotrebno namještati jaču temperaturu, ako je za vašu kosu dovoljno i manje.

Temperaturu morate prilagoditi tipu kose. Sa gustom i oštrijom kosom slobodno peglajte na 170 stupnjeva dok je za svijetliju i tanju kosu predviđena temperatura do 160 stupnjeva.

Prije nego što krenete peglati podijelite pramenove kose i odvojite ih kopčama. Aparat lagano povlačite, a za željeno volumen slobodno započnite od sredine prema vrhovima.

Pričekajte da vam se kosa osuši i tek onda krenite. Nikada nemojte peglati na mokru kosu. Unatoč tome što imate kvalitetan aparat, nemojte peglati kosu prečesto jer to nikako nije dobro za njenu strukturu i zdravlje.

Autor: S.Š.  Foto: Trifonov Igor/Shutterstock