Kako napraviti smokey eyes

smokey eyes
Smokey eyes, Foto: Kravtsov Sergey/Shutterstock

Koliko vam se puta već do sada dogodilo da ste se spremale za izlazak, a niste bile sigurne kako se dobro našminkati i samim time ostaviti odličan dojam? Vrlo vjerojatno da vam se to događalo poprilično često. To nije ništa čudno pogotovo ako je vaš odabir bio postići smokey eyes efekt, koji je najbolji za privlačenje pozornosti. Saznajte kako napraviti smokey eyes.

Šminkanje očiju

Smokey eyes je trend koji postoji već neko vrijeme i jako je puno onih koji posežu za takvim izgledom, a kako i ne bi kada se pomalo radi o drastičnom izgledu koji osvaja već na prvi pogled. Ako niste sigurni da se možete našminkati na taj način, slijedi nekoliko savjeta kako napraviti smokey eyes.

Prije nego što odlučite kako ćete našminkati oči, treba nanijeti primer za lice kako bi se izravnala površina kože te da bi se make up dulje mogao zadržati.

Prvo treba znati kako istaknuti oči te koje boje sjenila upotrijebiti. Smatra se da definicija dobrog smokey eyes efekta leži prije svega u uspješnom stapanju boja.

Osim toga potrebno je znati kombinirati lagane boje s gustim i tamnim bojama. Najbolje bi bilo upotrijebiti zlatnu podlogu s ljubičastom na vrhu, ili možda boju šampanjca kao prvu boju te svijetlo plavu nijansu koja ide na sami vrh.

Velik je broj mogućnosti, na vama je da se odlučite. Međutim cijelo vrijeme vodite računa o boji očiju i naravno kože, jer neke vam boje jednostavno neće odgovarati. Tu je nekoliko koraka do postizanja željenog cilja:

Prvo ćete pripremiti kapak te naravno staviti malo korektora koji će prepraviti sve nedostatke, nakon čega ćete staviti malo pudera u prahu koji je najbolji za cjelonoćno tulumarenje.

Na svoje kapke nanesite svijetlo sjenilo koje ćete uzeti za podlogu ( o boji sami odlučujete). Tamniju boju nanesite uz samu liniju trepavica i naravno uz rub oka. Cijelo vrijeme treba paziti da je unutarnji dio oka našminkan puno svjetlije od vanjskog dijela oka.

Na gornji kapak stavite tuš gdje se ne treba opterećivati s tim da linija bude savršena. Pokušajte ocrtati i donji rub oka, nije obavezno, ali pokušajte. Sada ste spremne ste za izlazak!

Ako želite vidjeti kako se oči šminkaju u poznatom smokey eyes efektu, pogledajte video na kraju.

Autor: Ž.V., Foto: Kravtsov Sergey/Shutterstock