Lijekovi za bolne menstruacije

žena s lijekovima

Svakog mjeseca puno žena muku muči s menstruacijom, koja niti jednoj nije nimalo draga. Uglavnom je tako jer većinu njih muče menstrualni bolovi koji nisu nimalo ugodni i kojih se nije lako riješiti. Kako bi si brzo i učinkovito pomogli pri menstrualnim bolovima, u nastavku vam donosimo neke od prirodnih rješenja.

Menstrualne bolove bez problema možete ublažiti termoforom, pa je najbolje da čim osjetite bolove, termofor zagrijete i stavite na bolno mjesto. Prilikom stavljanja termofora na bolno mjesto, lezite na leđa i opustite se. Termofor treba staviti na donji dio trbuha, a za samo par minuta ćete osjetiti kako bol lagano popušta.

Pržena i masna hrana se treba u potpunosti izbjegavati za vrijeme menstruacije, jer dugo ostaje u probavi, te može samo dodatno pojačati bolove u trbuhu. Slana hrana isto tako nije nimalo poželjna, jer zadržava vodu u tijelu, zbog čega napuhnutost u trbuhu izaziva još jače bolove. Izbjegavajte i alkohol i kofein.

Koliko god vam u trenucima boli to zvučalo nestvarno, ali rekreacija može uvelike pomoći pri bolnim menstruacijama. Sve što trebate napraviti je lagano trčati ili hodati i bolovi će se ublažiti, a ako se želite u potpunosti smiriti, savjetuje se da pokušate s jogom. Rekreacijom se oslobađa hormon sreće, te se pojačava cirkulacija. Joga je odlična za ljude koji imaju problema sa zatvorom, stresom i menstrualnim bolovima.

Pomaže i vrbovica, biljka od koje se može skuhati čaj s kojim ćete ublažiti menstrualne tegobe.

Kod opuštanja mišića odlični su vitamin D i kalcij, zbog čega se savjetuje njihova konzumacija, kako bi ublažili menstrualne grčeve. U zadnja dva tjedna menstrualnog ciklusa magnezij u tijelu žene se ubrzano troši, zbog čega se uzrokuje nakupljanje vode u tijelu, niska tolerancija na bol, grčevi i glavobolje.

Za vrijeme menstruacije se većina žena osjeća pospano, zbog čega se i savjetuje da dodatno odspavaju kroz dan, kako bi se bol smanjila i kako bi se tijelo u potpunosti opustilo.

Autor: A.Z., Foto: Michal Kowalski/Shutterstock